İçki satıyorum diye çıkarılmak isteniyorum....
Merhaba ,benim sorunuma cevap verirseniz sevinirim.
Günde 1000-2000 insanını geçtiği caddede akbil dolum yapan 22 senelik bir bakkalım var.Bir de 5 senelik başka bölgede sayısal bayim var.Ayrıca eski dükkanımın karşısını eşim üstüne satın alıp kiraya verdim.
Eski dükkanımın sahibi bana gelip "ben ümre ye gidecem fetva aldım,sen dükkanda içki satıyorsun,ben senin içki satmanı istemiyorum yoksa çıkman gerekiyor gerekirse tebligat yollarım" dedi.
Geçen gün gelip içki satmayı bırakmıyormusun deyince benden de "başka ne yapabilirim iş yok zaten" dedim.O zaman sana seneye tebligat yolluyorum dedi.
Bende belediye ve muhasebeye sordum,onlarda bana;
*seni çıkaramaz
*kendi geçecem derse " geçerse ki sanmıyorum"
*bir avukat tut irtibatı onunla kursun biraz olsun düşünür
*sende kiracına çık de
*sende kiracını mahkemeye ver tebligat yolla
*eşinin üstündeki dükkanı satın al kiracı 3 ayda çıkmak zorunda olur.
Benim 4-7 seneye ihtiyacım varki emekliliyim gelsin.Konuyu kiracıma açtım "abi sen nasıl istersen yardımcı olmaya bakarım" dedi.
Bu konu ile cevap veya fikir verirseniz çok ama çokkkkk sevinecem......
Cevap: İçki satıyorum diye çıkarılmak isteniyorum....
Kiracınız yardıma açık olduğuna ve evsahibinizin tek problemi içki satılıyor olması ise;
Ev sahibinizle eşiniz dükkanları birbirine satsa ya da siz kiracınızla dükkanları değişseniz bu iki sorun çözülecek gibi görünüyor.
Ancak bunları yapmak mümkün mü ya da maliyeti nedir onu bilemiyorum tabii.
Ev sahibinizin sizi dükkandan çıkartmasının oldukça zor olduğunu da bilmenizi isterim.
Eşinize ait olan dükkanı alırsanız da kiracı 3 ayda çıkmak zorunda diye bir şey yok. Siz satın aldıktan sonra 1 ay içinde ihtar yollarsınız ve 6 ay süre vermek zorundasınız. Bu süre dolduktan sonra da çıkmazsa dava edeceksiniz ne kadar sürer bunu bilmiyorum ama az sürmez. Ayrıca eşler arası alışverişin muvazaalı olduğu iddiası da gündeme gelebilir doğal olarak.
Cevap: İçki satıyorum diye çıkarılmak isteniyorum....
Öncelikle teşekkür ederim.Kiracım senin dükkan sahibinle ben anlaşamam diyor.Yer değiştirmek istemiyor.
İlk olarak birine satıp tekrar satın almak çözüm olabilirmi ?.Bende zaten kiracımdan memnunum kendisi iyi bir insan.