Infaz süresi tamamlanmadan memur olma hakkında
Merhaba sayın hukukçular bir konu hakkında sizlere danışmak istiyorum. Ben 2001 yılında 18 yaşından küçük iken yağma suçundan yargılandım ve 2002 yılında 5 yıl 6 ay ceza aldım.Ve yargıma tutuksuz devam edildi.2006 yılından dosya yeni TCK ya uyarlanmak üzere yerel mahkemeye gönderildi ve cezam 4 yıl 2 aya düşürüldü. Dosya yargıtaya tekrar gönderildi.Ben bu sıra üniversite öğrencisiydim 2008 yılında okul bittikten sonra askerliğimi yedek subay adayı olarak kısa dönem yaptım.Askerden döndükten 3 hafta sonra eve polis geldi alınıp karakola götürüldüm ve cezam yargıtay tarafından onaylanmıstı.Mahkemeden müddetname alındıktan sonra ceza evine konuldum.İnfaz yasasından yararlanıp cezanın 5/2 süresini yattıktan sonra tahliye oldum.
Sayın hukukçular, sizlere sormak istediğim TCK nın 53/4 maddesine göre memur olabilirim.Fakat infaz tamamlandıktan sonra mı yoksa öncesinde de olabilirmiyim? Mahkeme ceza verirken beni 53. maddede sayılan haklardan mahrum bırakmamış.Bana göre suç 18 yaş öncesi olduğu için bir hak mahrumiyeti söz konusu olamaz ise infaz süresini beklemekte hak mahrumiyeti olduğu için bihakkın tahliye tarihinden önce memur olabilirim.Sizce haklımıyım? Görüşlerinizi bekliyorum. Saygılarımla...
Cevap: Infaz süresi tamamlanmadan memur olma hakkında
Yardımcı olacak birisi yok mu acaba?