Home ofis ödenmeyen mesailer
özel bir sektöre bağlı olarak ekim 2009- şubat 2011 tarihleri arasında 15 ay home ofis tarzında kendi ev ortamında çalıştım.Bu süre zarfında haftanın 7 günü izin kullanmadan 12 saat devamlı gece 19:30 -07:30 saatleri arasında çalıştım ; yaptığım iş bilgisayar ortamında özel bir yazılım vasıtasıyla anlaşmalı olduğumuz firmaların sistemlerini internet üzerinden kontrol etmek arıza durumunda irtibata geçmek idi. çalıştığım süre içinde sadece net maaşım aldım ekstradan mesai verilmedi firma ile görüştüğümde yaptığım işin fabrika ortamına taşınacağı, şartların düzeleceğini 3 ay gibi bir süre ver diye sürekli tekrarlandı. şubat 2011 tarihinden itibaren fabrika ortamında çalışmaya başladım şubat 2012 tarihinde kendi isteyimle istifa ettim.
çalıştığım süre içinde her sabah mesai bitiminde şirkete o gece yaşanan ve saat başı alınan ekran görüntülerini mail oralarak attım. fazla mesai ücretlerimi almak için iş mahkemesine başvursam bu elimdeki ekran görüntüleri kanıt olarak geçer mi ? çünkü herhangi bir personel takip sistemi yok. ayrıca yine sisteme bağlanmak için telefon hattı kullandım,aradığım firma numaraları sabit ve saat başı aradığım için fatura detaylarında çıkabilir.
biraz karışık bi durum bu konuda bir hak talep edebilirmiyim ?
saygılarımla
iyi geceler
Cevap: Home ofis ödenmeyen mesailer
oncelıkle gecmıs olsun,ekran goruntulerıyle bı hak ıdda edebılırmısınız bılmıyorum ama hukukcu arkadaslar daha ıyı bılır.bu tarz ısler genellıkle oluyor aynı sekılde bende calıstım fırma battı benımde guvenlık kamaeraları kayıtları var. en son bırakdım dusmedım pesıne ısın
Cevap: Home ofis ödenmeyen mesailer
davayı açarsanız ispatla yükümlüsünüz çalıştığınız firmalardan bir iki şahitle çözülür