Cevap: Davaları uzun sürmesi
KArarda yazar,
4aylık sürenin çalışılmış gibi kabul edilmesi ve işe başlatmama durumunda ödenecek tazminat miktarı.
İşe iadenin gerçekleşmemesi durumunda, kararda belirtilen 4 aylık süre de, kıdem ve diğer hakların hesabında dikkate alınır.
Erdoğan bey verdiniz bilgiler için teşekkürler aslında asıl sorum şu dava toplamda 2.5 yıl sürdü 1.5 yıl sonunda mahkeme geri iadeye karar verdi sonrasında karşı taraf temiz'e gitti 1 yıl sonra temiz kararı onadı.Bahsettiğiniz 4 aylık süre de, kıdem ve diğer hakları dava sürecinnin uzun sürmesi geçen zaman süresi faizi iler birlikte hesaplanıyormu onu merak ettim.
Benim durumum özel bir bankada çalışırken banka hiçbir hakkımı vermeden 2009 eylül de işten çıkarttı ben 1 ay içinde geri iade davası açtım.Dava 02.07.2010 yılında geri iadeye karar verdi.Sonra Banka temiz'e gitti ve dava temiz'de 23.01.2011 de onandı .02.02.2012 dava dosya kapanış tarihi belirtilmiş.Dosya postalandı yazıtor.Yargıtyın sitesinde bilgilerinize sunarım.
İyi Çalışmalar.
Kolay Gelsin.
Haklısınız;
fakat madde oldukça açık,
''MADDE 21. - İşverence geçerli sebep gösterilmediği veya gösterilen sebebin geçerli olmadığı mahkemece veya özel hakem tarafından tespit edilerek feshin geçersizliğine karar verildiğinde, işveren, işçiyi bir ay içinde işe başlatmak zorundadır. İşçiyi başvurusu üzerine işveren bir ay içinde işe başlatmaz ise, işçiye en az dört aylık ve en çok sekiz aylık ücreti tutarında tazminat ödemekle yükümlü olur.
Mahkeme veya özel hakem feshin geçersizliğine karar verdiğinde, işçinin işe başlatılmaması halinde ödenecek tazminat miktarını da belirler.
Kararın kesinleşmesine kadar çalıştırılmadığı süre için işçiye en çok dört aya kadar doğmuş bulunan ücret ve diğer hakları ödenir.
... ''
179 ayda sürse, yasa en çok 4 ayı öngördüğünden, yapılabilecek bir şey kalmıyor. Dolayısıyla,
işe iade gerçekleştirilmezse, ilk fesih tarihinden sonraki 4 aylık süre , belirtilen hesaplarda dikkate alınır.
İşe iade gerçekleştirilmiyorsa, bu kez , kıdem ve ihbar tazminatlarınız için de dava açmanız gerekir.
Yani işveren işe ger iade yapmaz ise en az 4 en fazla 8 maaş ödeyecek şahsıma sonrasında tekrar kıdem ıhbar tazminatı için dava açmam gerekecek pepi bu 4 yada8 maaş hesaplanırken o tarihteki maaş ücreti üzerinde yoksa şuan ki güncel aynı pozisyonda çalışan personelin maaşı üzerinden mi belirlenecektir.
Ben dava dosyasını görmesim ancak avukatım geri iade almaz iseler 8 maaş olarak hesaplanacağını belirtti ve geçen sürenin faizi ve diğer hakların hesaplanacağını belirtti.