Bankaki görevlinin yanlış kredi pakedi vermesi
merhaba
iki gün önce yapı kredi bankası'ndan 5000 tl ihtiyaç kredisi çektim. internetten baktığımda 5000 TL kredide kampanya vardı. 380 tl masraf + %0,58 faiz oranı ile 220 TL faiz olmak üzere toplam 5600 TL geri ödemeli. şubeye gittim bu paketten almak istediğimi belirttim, tamam dediler işlemleri hallettik; on dakika bekleyin kredi onaylanacak dediler.
on dakika bekledikten sonra kredi onaylandı aceleyle imzaladık çıktık. eve geldiğimde birde baktım ki görevli bize istediğim kredi paketi yerine standart faiz oranı olan %1,69 faiz oranı üzerinden kredi vermiş. 270 tl de masrafı var. yani toplam 5600 lira ödeyecekken 5946 lira ödüyoruz bu durumda. imzaladığımız ödeme planında faiz oranı yazmıyordu.
bu durumda ne yapabilirim bankaya gidip değiştirme hakkımız mevcut mu? ya da üzerinden zaman geçmediği için krediyi iptal edip yeni kredi açabilir miyiz?
yardımlarınızı bekliyorum. cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.
Cevap: Bankaki görevlinin yanlış kredi pakedi vermesi
Tabi ki degisiklik yapabilirsiniz. Ayni bankaya gidip hatali islem yapildigini soyleseydiniz islemi duzeltebilirlerdi. Ancak bu anda asikar ki islem uzerinden haftasonuda oldugu icin 2-3 gun gecti. Yani birkac gunluk faiz isledi. Bu arada kredi talep formu doldurdunuz mu? Doldurduysaniz orada hani kredi turunu istedginizi umarim isaretlemissinizdir. Banka bireysel bankacilik yetkilisi veya sube muduruyle goruserek islemi duzelttirebilirsiniz. kolay gelsin.
Alıntı:
alper216 rumuzlu üyeden alıntı
aceleyle imzaladık çıktık
imza aceleye gelmeyecek kadar değerlidir.
Alıntı:
frmax rumuzlu üyeden alıntı
imza aceleye gelmeyecek kadar değerlidir.
İmzalamam istenen sözleşmeleri okumak istediğimde; üzerinde bazı yerleri çizmek ya da değiştirmek istediğimde; nihayetinde vazgeçip gittiğimde insanlar garip karşılıyor bu durumu.
Ben ise okumadan anlamadan imzalamayı garip karşılıyorum.
Benim garip karşıladığımsa bırakın üstünü çizmeyi okumaya kalktığınızda sigorta kesintiler vs konuşmayı (Faiz ayrı mesele kaç çeşit faiz var bir bilseniz bir o kadarda hesaplama şekli)düşündüğünüz anda biz size kredi vermeye mecbur değiliz demeleri silah zoru ile mi hayır kişinin içinde bulunduğu zor koşullar nedeni ile.
maalesef bu konuyla ilgili birşey yapabiliceginizi sanmıyorum