Eşimin çakma facesini ve konuştugu kişinin facebok hesabını yakaladım
merhaba bu konuda bana yardımcı olan herkese şimdiden teşekür ederimmm gecenlerde internet tarayıcımda farklı bır mail adresi gördümm ve bunu formlarda aradımm adrese ait bir facebook hesabı buldummm ve o hesapta ekli tek bir erkek sahıss esımı sıkıstırınca sadece okey oynuyoruzz falan edı ama ınanmıyorumm daha sonrada adresler bulunamıyor seklınde uyarıı vermeye başladıı muhtemelenn sılındı yada dondurulduu sayın avukat arkadaşalr benn bu konuda ne yapabılırımm o sılınen hesaplar ve ıcerıklerı yapılan msjjjları falan göruppp bunları delıl olarak kullanabılır mıyımm bana yol gosterınnn
Cevap: Eşimin çakma facesini ve konuştugu kişinin facebok hesabını yakaladım
ekran görüntü kaydı var mı?
Eğer iş boşanma noktasına gelir de bu şekilde bir iddia ortaya atarsanız, mahkeme iddiayı değerlendirirde adı geçen ssosyal paylaşım sitesine durumla ilgili yazı gönderirse, karşı taraftanda tarih tarih neler yazıldığına dair kayıt çıktılar mahkemeye sunulursa, içeriğinden bilmem ne tahmin ediyorsunuz beklediğiniz şeyler çıkarsa lehinize kullanabileceğiniz bir delil olur.Ancak ortada ekran görüntü kayıtları, mail vs. gibi net bir şey olmadıkça, sadece sizin şüpheleriniz üzerine mahkeme bu yola başvurmayabilir.Baş vururda oradan beklediğiniz gibi yazışmalar çıkmazsa bu sefer iş hepten aleyhinize döner.İftiracı durumuna düşersiniz.Genede iş boşanma davasına dönerse şansınızı denersiniz tabi.Kolay gelsin.
Alıntı:
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
Eğer iş boşanma noktasına gelir de bu şekilde bir iddia ortaya atarsanız, mahkeme iddiayı değerlendirirde adı geçen ssosyal paylaşım sitesine durumla ilgili yazı gönderirse, karşı taraftanda tarih tarih neler yazıldığına dair kayıt çıktılar mahkemeye sunulursa, içeriğinden bilmem ne tahmin ediyorsunuz beklediğiniz şeyler çıkarsa lehinize kullanabileceğiniz bir delil olur.Ancak ortada ekran görüntü kayıtları, mail vs. gibi net bir şey olmadıkça, sadece sizin şüpheleriniz üzerine mahkeme bu yola başvurmayabilir.Baş vururda oradan beklediğiniz gibi yazışmalar çıkmazsa bu sefer iş hepten aleyhinize döner.İftiracı durumuna düşersiniz.Genede iş boşanma davasına dönerse şansınızı denersiniz tabi.Kolay gelsin.
delil olarak kullanılmak üzerek ,
Facebooktaki içerik ve mesajları mahkeme kimden ,hangi kurumdan ,nasıl talep eder?
Açıklayıcı yazarsanız.
Savcılık gerek görürse her türlü yerden(internet sitesi, gsm operatörleri, malum sanal sosyal paylaşım alanları vs.) yazı göndererek ellerindeki bilgileri(kişilel bilgiler, yazışmalar, konuşma saatleri varsa içerikleri vs.) bir yazı göndererek isteyebilir.Ancak bu kadar açık yazabiliyorum.Daha açık nasıl yazılır bilemiyorum.Kolay gelsin.
Alıntı:
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
Savcılık gerek görürse her türlü yerden(internet sitesi, gsm operatörleri, malum sanal sosyal paylaşım alanları vs.) yazı göndererek ellerindeki bilgileri(kişilel bilgiler, yazışmalar, konuşma saatleri varsa içerikleri vs.) bir yazı göndererek isteyebilir.Ancak bu kadar açık yazabiliyorum.Daha açık nasıl yazılır bilemiyorum.Kolay gelsin.
Teşekkkür ederim,
Sanırım Savcılık Olarak Belirtiniz.Aile Mahkemesi Hakimi , tarafımıza "kimden ,neyi nasıl isteyeceğim?" diye sorduğundan soruyu O şekilde yazdık.
Facebook un ,Türkiyede 2 tane sanal temsilcisi var, deniyor.
Kaliforniya mahkemesine mi yazacağız?
Türkiyeden mi isteyeceğiz?
Bakanlık Ulusarası Hukuk ve Dış İlişkier GM vasıtasıyla talep edeceğiz?
Emsal Yargıtay ve ya Mahkeme Kararı varmı?