Psikiyatrik, toplam altı ay hava değişimi?
Merhaba,
91/1 olarak 21 şubat 2011' de askere gittim. Askerliğim boyunca toplam altı ay hava değişimi aldım;
1. hava değişimi İzmir Asker Hastanesi(bir ay)
2. hava değişimi Elazığ Asker Hastanesi(bir ay)
3. hava değişimi İstanbul Haydarpaşa GATA(bir ay)
4. hava değişimi Ankara GATA(bir ay)
5. hava değişimi Ankara GATA(iki ay)
Son hava değişimi ile tekrardan 21 şubatta Elazığ' a bilet alıp, Elazığ KTM sine katılarak ardından Tunceli-Hozat' a ardından da sevk alarak tekrar Elazığ Asker Hastanesine ve oradan da tekrar Ankara GATA' ya gidicem. Her seferin de otele gidip orada konaklıyorum, refakatçim olmadığı için beni ne Ankara Mehmetçik Gazinosu kabul ediyor ne de başka bir yer açıkcası psikiyatri hastası olduğum için dışlanıyorum ve bu çok zoruma gidiyor bu cümleyi yazarken dahi gözümden yaş geliyor :) toplam 6 ay hava değişimi olduğu için 3 ay askerliğim uzadı, ailem ile aram iyi değil her defasında oradan oraya oradan oraya bilet aldırmaya yüzüm yok, oysa ki askere ne hayallerle gitmiştim. Hep subay olmayı istedim 8. sınıfta askeri liseler sınavından elendim fakat hep hizmet etmek için elimden geleni yaptım.
Bu son hava değimi ile birlikte 6 ay yapıyor, Ankara GATA hava değişimi sonun da tekrar oraya gitmemi istedi ve son 2 ay ile 6 aya tamamladı bundan sonrası askere elverişsizlik mi? 6 aydan sonrası ne oluyor, ayrıca doktorumla görüştüğüm de "smk" yazmayı unuttuklarını bu yüzden Hozat' tan tekrar oraya gitmem gerektiğini söyledi bu da 1 ayımın tekrar yollar da ktm de geçeceği anlamına geliyor bu da sağlığımdan tedirgin olmama sebep oluyor ne yapmam gerekiyor?
Teşekkür ederim...
Cevap: Psikiyatrik, toplam altı ay hava değişimi?
1 gün bile alsan çürüksün artık
Tam limittesiniz 6 ay 1 gün oldugunda askerliğe elverişsiz raporu ile çürüğe ayrılırsınız genelde hepatit olanlara 6 ay hava degişimi verirler ve 6 ay sonra birliğine yeniden teslim oldugunda tekrar kontrolden geçirildikten sonra çürüğe ayrılır.
Bu limit neye göre belirleniyor arkadaşlar.
Bende kısa dönem askerim 3 ay smk hava değişimi aldım.
Daha fazla hava değişimi alabilirmiyim yoksa çürüğe mi çıkar?