Hakaret ve Tehdit Cezası Hakkında
Öncelikle bu sitenin kurucusuna ve emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Sizlerin sayesinde hukuk konusunda bilgilendiriliyoruz.
Anlatacağım, sormak istediğim ve cevabını alamadığın konulara baktım ve forumlarda bulamadığım için yazmak istedim. Biraz kişisel olacak ve yanlış bir yerde açtıysamda kusuruma bakmayın.
Geçen yıllarda farklı bir ilden bir bayanla ilişkim olmuştu. Bir yıl kadar süren ilişkimde güvenimden ve saflığımdan her dediğine inanmıştım. Çoğu kez bize geldi ve kaldı ailemi tanıdı. Daha sonralarda bunun hayatının herşeyinin yalan olduğunu bizi kandırdığını öğrendim ve başımdan sıcak sular döküldü haz edemedim. Gururuma yediremedim. Çünkü ailecek güvenmiş ve kendimiz gibi gördüğümüz içinde hiç bir şekilde araştırmadık. Ben bunun hayatıyla ilgili yalanları öğrendikten sonra ağzıma geleni telefonda ve mesajla söyledim. Babasına telefon açtım anlattım herşeyi. Bunları yaptım diye bana hakaret ve tehdit davası açmış. İlk karakola gittiğimde ifademi verdim ve iddaanamesinde bile yanlış ifadeler verdiği için aile içinden tanık getirdim ve ifadesini aldırttım. Bu arada yaptığım yazdıklarımın dökümanını çıkartmış ve ifademde kabul ettim yazdıklarımı hakaretlerimi küfürlerimi. Açılan iddaaname sonunda bulunduğum ilde talimatlı olarak ilk mahkemeye tuttuğum velaket verdiğim bir avukat ile katıldım. Şehir uzaklığı çok fazla mesafede olduğu için 2 ve 3 üncü mahkemeye katılamadım gidemedim. Mahkeme 4 üncü bir duruşma günü vermiş şu anda eğer yine açılan yerde olursa tekrar gidemeyeceğim. Maddi durumum olsa zaten avukatımı gönderebileceğim ama onuda yapamıyorum.
Sormak ve öğrenmek istediklerim;
1. 2 ve 3 üncü mahkemede eğer ifademe savunmama başvurmak isteseydi talimatlı olarak tekrar ben mahkemeye çıkarmıydım? Yada neden gerek duymadı ben bulunduğum yerde çıkmadım?
2. 4 üncü duruşmayada katılmazsam ne olur?
3. Dava sonuçlandığı zaman bana nasıl bir ceza gelir?
4. Ceza gelirse eğer bozulması için tekrar bir üst mahkemeye sunabilir miyim?
5. Önceki dönemlere ait herhangi bir sabıka kaydım yok bu göz önünde bulundurulur mu?
Kendi avukatıma sorduğum zaman %90 para cezası gelebileceğini söylüyor. Eğer sizlerde bu konularda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
En kısa zamanda cevaplarını bekliyorum. Şimdiden Çok Teşekkür Ederim.
Cevap: Hakaret ve Tehdit Cezası Hakkında
Basit bir dava olduğu için bir kez savunmanızın alınması mahkemeye kafi gelmiş olabilir. Mahkemelere gidemiyorsanız da yazılı bir son savunmanızı yollamanız iyi olur vekiliniz belki yapmıştır da bilemiyorum. Mahkeme kesin kanaate vardığında duruşmayı bitirir ve karar verir bu karar adresinize veya vekilinize tebliğ edilir. Kesinlik arz eden bir karar verilmezse temyiz için kararda belirtilecek yargı organına temyiz itirazında bulunabilirsiniz. Sabıkasızlık durumunuz lehinize olur. Avukatınızın tavsiyelerine güvenin.
Cevap: Hakaret ve Tehdit Cezası Hakkında
iyi günler
5 yasındaki oglumla maça gittik giristeki güvenlik görevlisi elimdeki su şişesini içeri alamayacaklarını söylediler ve şişeyi bırakırken diğer güvenlikci cocuk oldugu icin olsun alsınlar dedi.daha sonra diğer güvenlikci olmaz içeride satılıyor dedi ve bende lanet olsun bırakıyorum dedim.
daha sonra iki sivil polis memurundan bırtanesi çocugumun yanında sesini yükseltme o şişeyi g.... sokarım dedi bende nasıl oyle konusuyorsun dedım ve ortam bırden gerildi.bir polis beni arkamdan tuttu diğeri ile itişmeye başladık o sırada cocugum kalabalığın ortasında kalarak ağlamaya başladı.baska bır bayan polis cocugumu kenara aldı ve sivil polis benden şikayetci oldu ve karakola götürmek istediler.cocuğumun bagırmasını gören ve oraya gelen emniyet müdür yardımcısı bizi maça soktu ve cıkısta karakola gitmemi söyledier.sonra karakola gittiğimde şişeyi g... sokarım ifadesini benim kullandıgımı ve hakaret ve tehdit ettiğimi yazmıslar.bende şikayetçi oldugumu söyledim ve aynen yasadıklarımı anlattım.alkol muanesı yaptılar ve ocak 14 2016 da mahkemem var ve daha önce hiç sabıkam yok ve ilk defa karakola gittim.nasıl bır yol izlemeliyim acaba.değerli bilgileriniz için şimdiden tesekkurler
Saygılarımla