Bakaya Kalan biri memurluğa geri dönebilir mi?
Cevaplayacak herkese şimdiden teşekkürler arkadaşlar biraz karışık bir durum kısaca özetleyeyim.
Aralık celbi için kurumumda ücretsiz izine ayrıldım ama rahatsızlığım dolayısı ile askere de gidemedim ve birliğimde belli olmuştu kısa dönem olarak.
Şimdi ben bakaya düşeceğim doğal olarak sorularım.
Bakaya durum belgesi diye bir şey var mıdır?
2011 mezunuyum Erken sevk istemiştim yaşımda 28 acaba tekrar eski tecil hakkımı kullanabilir miyim?
Tekrar memurluğa dönmek için askerlik durum belgesi istiyor kurum şube de veremem diyor asker görünüyorsun çok zor bir durum varsa bilgisi olan cevaplasın lütfen teşekkür ederim.
Cevap: Bakaya Kalan biri memurluğa geri dönebilir mi?
İçinde bulunduğun durumun bakayayla alakası yok.Zaten şu an asker kişisin ve teslim olmamışsın.Tecil artık resmen asker olduğun için söz konusu değil.Askerliğini devre kaybı olarak yapana kadar devletle alakalı hiç bir şey yapman sözkonusu değil.Kısa dönem askerler sınava girdiği ilk günden itibaren resmen askerdirler ve kendilerine izin kağıdı verilir(bu isteğe bağlı bir izin değildir sistem böyle işler).İçinde oldukları ayın(Aralık, Mayıs, Ağustos) 12 sinde izinlerinin bitmesiyle birliklerine teslim olurlar.Sen şu anda izin tecavüzü işliyorsun.Daha öncede yazdığında da benzer bir cevap vermiştim ama görüyorum ki hala ikna olmamışsın.Şubenin dediği doğru yani şu an asker kişisin.Neyse teslim olduğun zaman orda anlatırlar sana.Kolay gelsin.
izin tecavuzü
askeri birliğe teslim olup daha sonra oradan izin ile ayrılıp ve 7 gün dolmadan geri dönen kişidir.
eğer senin mantığına bakarsak 7 günden sonra da firar sayılır.
Sitede Bursalı16 diye bir arkadaş da var oda gitti ve geç iltihak bakayası uygulandı cezası 250 lira neyse bunları çok okudum eğer bilgin yoksa lütfen
Bilgi paylaşımına saygı duymalısın öncelikle.Kısa dönemin uygulaması ve yorumlanması farklı ve esnektir.Gittiğin zaman göreceksin.Benden bu kadar.Herkese iyi forumlar.
taylan84 arkadaşım özelden bana msn mail adresini yazarsan sevinirim
Arkadaşlar bugün şubeye gittim kadın önce tecil edebilirsin dedi sonra olmaz diyo çünkü bayaka düşmemişsin çünkü askeri birliğim benim kıtama katılmadığımı yazmamış. yazı yazsa bile bakaya olamazsın diyor
ama ASAL resmi sitesinde ise
Sınıf ve tertibatı belirlenmiş olanlardan, yapılan bildirim veya duyuru üzerine birlikte sevk edilecekleri emsallerinin sevk tarihinin son gününe kadar gelmeyen ve bu durumları 47 nci maddede yazılı özürlerinden ileri gelmediği belirlenenler ile sevk edildikten sonra askerliğini yapacağı kıtaya gitmeksizin kaçanlardan elde edilip de ERTELEME hakkı bulunmayanlar derhal sevk olunurlar.
diyor ve sevk evrakını alıp ta birliğine katılmayanlara BAKAYA denir diyor bunlar mı bilmiyor yoksa yazdıkları şey mi yanlış ben anlamadım..
son durum nedir arkadaşım.
şuan bir gelişme yok askeri birliğim şubeme yazı yazacak bu adam gelmedi diye sonrada onlar ona göre değerlendirecek ya bakaya ya firar kimse bir şey bilmiyor bakalım hayırlsı