Danıştaydaki temyiz sürecindeki davamdan vazgeçme
Maaş kesim cezası aldım. bölge idari mahkemesine cezamı kabul ettiğimi ama sicilim ve aldığım ödüller dolayısıyla bir alt cezanın verilmesi gerektiği bunun dikkate alınmadığını, ve idarenin bana verdiği cezada neden alt ceza verilmediğinin beliritilmediğini söyleyerek iptal istedim. bölge idare mahkemesi bu talebimi reddetti. bende aynı gerekçeleri yazarak daniştaya iptal davası açtım.
davam şu ana savcı görüşü alınmak için bekleniyor. sorum şu bu aşamada danıştayda temyizde olan davamdan feragat edebilir miyim. sonuçları ne olur. lütfen yardım..
Cevap: Danıştaydaki temyiz sürecindeki davamdan vazgeçme
Danıştaya gönderilmek üzere 2 hafta önce bölge idare mahkemesine vazgeçme dilekçemi yolladım. dilekçe ulaştı mı bilmiyorum. fakat danıştay dav sorgulamada 2 hafta önce savcılık görüşüne gönderilmek için bekleniyor diye yazarken, şimdi ilk incelemeye gitti yazıyor. vazgeçme dilekçem herhalde danıştaya gitmiştir, dilekçem gittiyse davanın düşmesi gerekirken neden ilk incelemeye gitti yazıyor. dilekçemin durumunu nerden öğrenebilirim.
dilekçe mi bölge idare mah. verdim. bana verdikleri kağıtta:
mahkeme: ..... idare mahkemesi
esas no: 2010/.......(memur gönderdiğim dilekçede danıştaydan aldığım esas noyu burya yazdı.acaba yanlış mı yaptı)
muhabere no: 2012/....
gittiği yer: danıştay 12. danıştay başkanlığı
YAZIYOR. BEN DİLEKÇEDE :
DANIŞTAY ONİKİNCİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI’NA
gönderilmek üzere
....... İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI’NA
GENEL EVRAK YIL – NO: 2010-...............
DOSYA ESAS YIL – NO: 2010-.......
BAŞLIĞI İLE BAŞLADIM burdaki esas no danıştay esas no. acaba bölge idare mahk. kayıtta yanlış mı yaptı. esas no olarak danıştay esas noyu yazdı.
BU BİR YANLIŞLIK MI? DİLEKÇEM ULAŞMAMIŞ OLABİLİR Mİ?
Davadan feragat ederseniz davalı idarenin de tüm dava masraflarını karşılamayı kabul etmiş olursunuz. Feragat dilekçenizi doğrudan Danıştay'a sunmalıydınız. İdare Mahkemesinden Danıştay'a iletilmesi süre alacaktır. Dilekçe Danıştay'a ulaşınca dava düşer diye düşünüyorum.
hocam peki esas no konusunda sorun olur mu? bir de bölge idare mahkemesi kararında idare kazanmasına rağmen davalıya (yani bana)herhangi bir ücret çıkarmadı. danıştay aşamasında böyle bir ücret çıkar mı?
direkt danıştaya faks yoluyla yeni bir vazgeçme dilekçesi verebilir miyim ?
İdari davalarda idare davayı kazanır ancak davayı kaybeden davalı değil davacı olur. Feragatte ısrarınızın nedeni ve acelesi nedir ki? Davalı idare savunma için avukat tutmamış ve hukuk müşavirleri vasıtasıyla davayı savunmuşsa çoğunlukla davacıya masraf çıkmaz.
hocam toplamda 3,5 sene geçti olaymın üzerinden. şu an rahatım ve huzursuzluk istemiyorum. sonuçta danıştayda davayı kazansam bile en az 2 sene daha devam edecek tekrar baştan vesaire vesaire..... danıştayı gün boyu aradım hiçbir telefona cevap yok. telller yanlış çoğu.. danıştayda çalışan telefon yok mu? dilekçem ulaştı mı diye soracaktım bi de faksla dilekçemi yeniden göndersem oluyor muş , faks isteyecektim. ama nafile danıştay var içinde kimse yok numaralar yanlış...
Danıştay bugünlerde yeni binasına taşınıyor sanırım bu nedenle faks ve telefon problemleri vardır. Yakında yeni binalarındaki faks ve telefon numaralarına ulaşabilirsiniz diye düşünüyorum. Feragat dilekçenizde TC kimlik no'nuz varsa dert etmeyiniz derim.
DANIŞTAY KARAR VERDİ . FERAGAT DİLEKÇEM ÜZERİNE....sonuç kısmı:
davacı tarafından temyiz edilmekle birlikte henüz kesinleşmeyen.... idare mahkemesinin .......................... sayılı kararı feragat nedeniyle bozulmasına, feragat dilekçesi dikkate alınarak karar verilmek üzere adı geçen bölge mahkemsine gönderilmesine karar verild. deniyor..
şimdi ben danıştaydaki davamdan vazgeçtim yani bölge mehkemesinin kararını kabulediyorum demek istedim. şimdi burda bölge idare mahkemsinin kararının bozulmasına diyor... ne demek yani dava yeniden mi başlayacak.. bilgi verirmisiniz. saolun.
İlk kararı veren mahkeme Bölge İdare Mahkemesi değil İdare Mahkemesi olmalıdır. Danıştay feragatinizi dikkate alarak kararı onamamış ve bozmuştur. İdare Mahkemesi muhtemelen ilk kararı doğrultusunda karar alır ve siz de bu kararı temyiz etmezseniz ve karar kesinleşir.