Öğretim görevlisi giriş sınavının iptali ve yd
Öncelikle merhabalar ben bir üniversitenin öğretim görevlisi giriş sınavına girdim ayrıca sınava tek başıma girdim rakipsiz sınav sonucu açıklandığında sınavdan 47 puan alarak başarısız olarak nitelendirildim.Atamam yapılmadı ama yökün açıktan veya naklen atama yönetmeliğine bakltığımda atanamama gerekçemi yönetmelikte rastlayamadım üniversitede yetkili biri ile görüştüğümde bana üniversite senato kararıyla alınan kararla sınavlara baraj puanı olarak 50 puan getirildiğini bu yüzden atanamadığımı söyledi.Bende üniversiteye dilekçe vererek neye göre atanmadığımı ve yökün tüm üniversitelere gönderdiği yönetmelik gereği giriş sınavlarına baraj koyamayacaklarını varsa böyle bir karar iptal edilmesi husundaki yazısınıda dilekçeme iliştirip verdim.ama bana yine aynı cevabı verdiler.bende idare mahkemesine avukat aracılığıyla yd ve kararın iptaline yönelik dava açtım bu pazartesi dava kaç ay sürer ve geçmişe yönelik maaş hakkımı alabilir miyim .bu arada ben ssklı bir işte çalışmaktayım bu çalışmama Geçmişe dönük maaşlarımı talep etmeme engel olurmu
saygılar
Öğretim görevlisi giriş sınavının iptali ve yd
Öncelikle merhabalar ben bir üniversitenin öğretim görevlisi giriş sınavına girdim ayrıca sınava tek başıma girdim rakipsiz sınav sonucu açıklandığında sınavdan 47 puan alarak başarısız olarak nitelendirildim.Atamam yapılmadı ama yökün açıktan veya naklen atama yönetmeliğine bakltığımda atanamama gerekçemi yönetmelikte rastlayamadım üniversitede yetkili biri ile görüştüğümde bana üniversite senato kararıyla alınan kararla sınavlara baraj puanı olarak 50 puan getirildiğini bu yüzden atanamadığımı söyledi.Bende üniversiteye dilekçe vererek neye göre atanmadığımı ve yökün tüm üniversitelere gönderdiği yönetmelik gereği giriş sınavlarına baraj koyamayacaklarını varsa böyle bir karar iptal edilmesi husundaki yazısınıda dilekçeme iliştirip verdim.ama bana yine aynı cevabı verdiler.bende idare mahkemesine avukat aracılığıyla yd ve kararın iptaline yönelik dava açtım bu pazartesi dava kaç ay sürer ve geçmişe yönelik maaş hakkımı alabilir miyim .bu arada ben ssklı bir işte çalışmaktayım bu çalışmama Geçmişe dönük maaşlarımı talep etmeme engel olurmu <br>
<br>
saygılar
Cevap: Öğretim görevlisi giriş sınavının iptali ve yd
Davaların ne kadar süreceğini bilmek pek mümkün değil çünkü her yargılama kendi içinde özellikler barındırır. Yürütmeyi durdurma kararı verilirse iyi bir sonuç almış sayılırsınız ama genelde idare mahkemeleri pek fazla yürütmeyi durdurma kararı vermeyi sevmiyorlar. Konu detaylarını bilmediğimden, senato kararını görmediğinden ve konu yargılamaya muhtaç olduğundan konu hakkında fazla yorum yapamayacağım. Peki avukat arkadaşımızın görüşü nedir?
Hukuka aykırılık ve telafisi imkansız sonuçlara yol açtığı aşikar ortada dedi benim durumda olup kazanmış emsal kararlarıda delil olarak gösterdik.benim sormak istediğim ben özel bir şirkette ssklı olarak çalışmaktayım davada yürütmeyi durdurma kararı aldığımda geçmişe dönük maaş ve özlük haklarımı talep edebilirmiyim ve dava edersem kazanırmıyım bu yd kararı nekadar bir sürede verilir
Yürütmeyi durdurma kararının reddine veya kabulüne ilişkin karar hızlı bir şekilde verilir ama belirttiğim gibi mahkemeler bu konuda oldukça cimri davranıyorlar. Geriye dönük talepleriniz ise dava genelinde değerlendirilmeli. Dava lehinize sonuçlanırsa talep edebilirsiniz.
Şuan dava dosyam komisyonda inceleme inceleme aşamasında bu inceleme aşamasının ne kadar süreceğine dair bir süre var mı ondan sonra heralde dava açtığım kurumdan savunma isterler
selam idare süresi içerisinde savunmasını vermedi 20 gün geçtikten sonra verdi ben yürütmeyi durdurmalı iptal davası açmıştım şimdi dosya mahkeme tarafından yd kararı için incelemede ne kadar bir sürede karar verilir ve bundan sonraki süreçte esastan kararın sonuçlanması çok zaman alır mı
süreçle ilgili deneyimlerinizi paylaşırsanız iyi olur. benzer durumdan muzdarip çok insan var ama kimse ne yapacağını bilmiyor
bulduğunuz emsal kararları nerden buldunuz. paylaşırsanız sevinirim.
mahmutinal12@gmail.com adresine mesaj atar isen müsait bir zamanda size gönderirim