-
İcra hakkında
kredi kartı borcundan dolayı icralık oldum.alacaklı avukat ile görüşüp borcumu 12 taksite böldü ve anlaşma imzaladım.4 taksitini yatırdıktan sonra sıkıştım ve ödeyemez durumuna düştüm.3 tane daha icra takibim oldu.kredi kartı icrası ve ek hesap icrası aynı şirketin avukatın elinde.avukatı arayıp ödeyemez durumunda olduğumu söyleyip maaş haczi için yazı göndermesini söyledim o arada ek hesap için de mal beyanında bulundum.maaş yazısı göndermişler fakat miktarı daha az olan ek hesap için maaşımdan para kesildi(ilk ve daha büyük miktar olan borcu kapatması gerekmezmiydi?).o arada diğer avukatlar da başvurunca ek hesaptan sonra kredi kartı icrası girmeyip diğer avukatlar sıraya girmiş.şu anda 3üncü dosyam için para kesiliyo ilk dosyam yani kredi kartı dosyası en sona kaldı.bugün avukat arayıp hacze geleceklerini söylediler.bende hem telefonda hemde ek hesap için mal beyanında bulundum diye söyledim ve maaşımdan başka bir gelirim olmadığını beyan ettim yine de geleceklerini söylediler.mal beyanında bulunduktan sonra böyle bir şey yapılabilir mi?sizce ben ne yapmalıyım ve ya ne yapabilirim?teşekkürler
-
Cevap: icra hakkında
-
gelecekleri adres annemin evi fakat orada kızkardeşim oturuyor birde ben.annem yurtdışında benim hiçbir eşyam yok sadece cep telefonum var faturalandırılmış.ne yapabilirler bu durumda?
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Hacze gelebilirler.
-
iyi günler dilerim. ben 2008 yılı haziran ayında eski eşimin aşırı borçları nedeniyle 21000 tl breysel kredi kullanmak durumunda kaldım. daha sonra ilk 3 ay taksitlerini ödedikten sonra, durumumuzun kötüleşmesi nedeniyle ödeme yapamadım. nitekim aralık ayında noterlik kanalıyla ödeme ihtarı, ocak ayındada icra müdürlüğünce ilamsız takiplerde ödeme emri tebliği geldi. ancak sonrasında yine ödeme yapamadım. şimdi 2012 şubat ayı itibarıyla icra müdürlüğü tarafından iş yerime maaşımın 1/4 üne icra yazısı geldi. tam 43500 tl. faiz ve masrafları hariç yazıyor. ben bu kadar geçen zaman içerisinde psikiyatri tedavisi gördüm, evliliğim bitti vs vs sıkıntılarla ve diğer borçlarla uğraştığım için bu borçla ilgilenecek güce sahip olamadım. ancak anlayamadığım 3 yılı aşkın süre niçin maaşıma icra yazısı gönderilmediği? üstelik iş yerimle anlaşmalı olan yani maaşımı aldığım banka, krediyi kullandığım aynı banka. yani bu banka üzerinden maaşımı alıyorum. ben 3 yıl bekletilmesini gerekçe göstererek mahkeme yoluyla faiz indiriminde bulunabilirmiyim. 23500 tl civarında bir faiz çok değilmi, aylık 600 tl taksitlerle ödeyebilecek durumum var. nasıl ödeme yapabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim. ama faiz beni bunalıma soktu iyice, hiç iyi hissetmiyorum kendimi... bir yol gösterin nolur...