Cep telefonundan giden rahatsız edici mesajlar
Merhabalar,
2009un son aylarında arkadaşımdan bir hat alıp kısa bir süre (1-2 hafta) kullanmıştım.
Daha sonra internetten sattığım cep telefonumun içersinde başka bir kişiye gitti veya kaybettim bundan tam emin değilim.
Hattı çok kısa bir süre kullandım ve üzerine o zamanlar pek düşmedim. Hatırladığım kadarıyla hatta pin koduda yoktu.
Telefonu satalı nerdeyse 2 sene oldu kargo fişi ve satışı yaptığım siteden herhangi bilgiye ulaşamadım.
Hat birisinin eline bir şekilde geçmiş ve bir bayanı rahatsız edici mesajlar atmış. Bugün karakola konuyla ilgili ifade vermeye gittim ve durumu anlattım.
Hat arkadaşımın üzerine ama en son bende olduğu için şüpheli durumdayım.
Avukat arkadaşlar veya daha önce başına benzer bir olay gelen arkadaşlar konu hakkında bilgi verirse sevinirim.
Süreç tam olarak nasıl işleyecek ve bu durumda kendimi aklamam için ne tür bir yol izlemeliyim?
Cevap: Cep telefonundan giden rahatsız edici mesajlar
hattı başkası kullanıyorsa korkulacak bir şey yok. hiç bir şelikde ispatlayamazsan 3ay adli para cezas yersin onuda erteler 5 yıl süre ile
Alıntı:
mustafa000 rumuzlu üyeden alıntı
hattı başkası kullanıyorsa korkulacak bir şey yok. hiç bir şelikde ispatlayamazsan 3ay adli para cezas yersin onuda erteler 5 yıl süre ile
Kullanmadığımı nasıl ispatlayabilirim? Hattın takılı olduğu telefonun imei numarası, sinyalin alındığı baz istayonu, hatta kontör yüklenen yerler burdaki kamera kayıtları vs. gibi bilgiler yeterli midir? Ve bu işlemler için benim bir şey yapmama gerek var mı?
Aslında teknik açıdan, operatörden bu mesajların hangi IMEI numaralı telefondan atıldığı ve aynı IMEI li telefonun başka hangi hatlarda kullanıldığı bilgisi alınıp mesajları gönderen bulunabilir. Ama hakim bunu talep eder mi göz önünde bulundurur mu bir fikrim yok.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Aslında teknik açıdan, operatörden bu mesajların hangi IMEI numaralı telefondan atıldığı ve aynı IMEI li telefonun başka hangi hatlarda kullanıldığı bilgisi alınıp mesajları gönderen bulunabilir. Ama hakim bunu talep eder mi göz önünde bulundurur mu bir fikrim yok.
Hakim talep etmezse bizim talep etme durumumuz var mı?
Bugün e-devlet hesabıma giriş yaptım 19 Temmuzda dava açılmış.
Bundan sonraki süreç nasıl işleyecek ve benim nsıl bir yol izlemem gerekir?