Yolluk talebim , kaldırılan bir kanun maddesine göre reddedildi
Merhaba arkadaslar,
Degerli hukukcularımızdan bir konuda yardım almak amacıyla konuyu actım eger zamanlarından bir kısmını ayırarak cevap verirlerse müteşekkir olacagım.
Sorum şu: Memurluga basladıgım ilk yer kadromun baska bır ilçede olmasına ragmen farklı bir ilçede görevlendirilmemle başladı.
2,5 burada görev yaptıktan sonra asıl gorev yerım olan dıger ilçeye nakledildim.
Şimdi gerıye donuk olarak ve kadrom dışında bir yer oldugu için ilk calıstıgım kuruma yolluk talebınde bulundum.
Bana verdıklerı cevap aynen şoyledir: "6245 sayılı harcırah kanunun 9. maddesinin a bendinde "daimi vazife harcırahının ilk defa memurıyete atananlara tayınlerı sırasında mütemekkin oldukları mahalden itibaren verilecegı" hükmü 31.07.2003 tarih ve 4969 sayılı kanunun 1. maddesi ile yururlukten kaldırılmıştır."
Arkadaslar bu verılen cevabı ızah edebilecek bir arkadas olursa sevınırım, bu cevaba karsılık nasıl bir yol ızlemelıuyım?
şimdiden zaman ayıracaklara tesekkur ederım.
Cevap: Yolluk talebim , kaldırılan bir kanun maddesine göre reddedildi
Memuriyete ilk atamalarda yolluk alınamaz. Atamanızın yapıldığı ilk ilçede göreve başlama yazınız yazıldı mı? Göreve başladıktan sonra diğer ilçeye geçici görevle mi görevlendirildiniz? Eğer böyle ise geçici görevlendirildiğiniz ilçede 2,5 ay mı yoksa 2,5 yıl mı kaldınız? Siz idareye nasıl bir dilekçe yazdınız? Dilekçenizde geçici görev yolluğu mu talep ettiniz yoksa ilk atanmanızla ilgili yolluğu mu? Zira idarenin cevabı ilk atanma yolluğu ile ilgilidir.
Sayın çobanoğlu oncelıkle ilginiz için teşekkür ederim.
Memuriyette İlk göreve basladıgım yer kadromun oldugu ilçe degil baska bir ilçeydi.
göreve baslar baslamaz A ilçesinde kadrom varken orada degil de B ilçesinde göreve başladım.Orda 2.5 ay gecici görevlendirildikten sonra kadromun oldugu A ilçesinde görevlendirildim.
Yani göreve kadromun oldugu yerde degil farklı bir ilçede baslayıp sonradan kadromun oldugu yere verildim.
Dilekçemde sürekli görev yolllugu istemiştim. bana verilen bu cevap biraz masaustu yazılmıs gibi geldi . Dava acmalı mıyım? ne önerirsiniz
Normalde A ilçesinde göreve başlayıp B ilçesine geçici görevlendirilmeniz gerekirdi. Daha önce belirttiğim gibi memuriyete ilk atamalarda sürekli görev yolluğu alınamaz. Sürekli görev yolluğu talep ettiğinize göre size verilen cevap normaldir. Siz başka bir dilekçe ile bu kez geçici görev yolluğu talebinde bulununuz derim. Bu kez verdikleri cevaba göre bir şeyler diyebiliriz.
Sayın cobanoglu bahsettıgınız sekılde aynen gecıcı gorev yollugu ıstedım ama gelen cevap dıger cevapla tamamen aynı oldu
B ilçesine geçici görevlendirilme ile ilgili olurunuz varsa idarenin cevabının tebliğinden itibaren altmış gün içinde dava açın derim. Aksi halde boşuna uğraşmış olursunuz diye düşünüyorum.