Asker Öğretmenlere Promosyon Verilmesi
İlimizde yapılan sözleşmeye göre asker öğretmenlere promosyon verilmemesi konusunda İl MEM komisyonu ile banka arasında anlaşma yapılmıştır. Sonuçta bizler maaşımızı bu bankadan almaktayız ve promosyonun hakkımız olduğunu düşünmekteyiz. Komisyonun böyle bir anlaşmaya imza atması ne kadar hukukidir? ki farklı illerde promosyon alan asker öğretmenler olduğunu biliyorum. Bu durum hakkında olayı mahkemeye taşısığımızda promosyonu alma durumumuz olur mu?
Teşekkür ederim....
Cevap: Asker Öğretmenlere Promosyon Verilmesi
Öğretmenlerde; hele hele asker öğretmenlerde uygulamanın ve prosedürlerin nasıl olduğunu bilmiyorum ama; maaşınızı BAŞKA BİR BANKAYA yatırılmasını isteme hakkınız yok mu?
Bir de diğer öğretmenlerle sizin maaşınız hepsi aynı bankaya yatıyor değil mi?
Başka bankaya yatma isteğinde ulunma hakkım var mı bilmiyorum ama öğretmenler adına anlaşma imzalanıyor MEM tarafından önceki çalıştığım yerlerde de bu şekilde oldu, okulumdaki tüm öğretmenlerle aynı bankadan maaş alıyoruz, hatta şu an kadrosu bu okulda olan asker öğretmen olan arkadaşa promosyon aldı, biz 2 kişi başka ilden buraya asker öğertmen olarak geldik ama verilmedi.
3 asker öğretmen olarak resmiyette aylıksız izinde gözüküyoruz ayrıca...
Bu konuyu mahkemeye taşımak için ile gönderilmek üzere yazmış olduğum dilekçeye olumsuz cevap ya da 60 gün içerisinde cevap verilmezse, olumsuz cevaplandırılmış kabul ederek mahkemeye verebileceğimi söylediler, anlaşmanın tarihi 16 Aralık 2011, önümüzdeki 2 ay geçtikten sonra da hakkımı mahkemede arayabilir miyim? Zamanın bu kadar geçmiş olması mahkemeye gitmeme engel midir?