İşyerini basma saldırı ve hakaret
Soruşturma evrakı incelendi: müşteki sevcan hanım, şüpheli hatice hanımın, eski eşi olan ahmet bey ile aynı iş yerinde çalıştıgı ve bu nedenle aralarında sorun yaşandığı, olay günü şüpheli, hatice hanım müştekinin çalıştığı iş yerine gelerek sinkaflı hakaret ettiği, müştekinin uzlaşmak istemediği iddia, tevilli ikrar, tanık beyanı ve dosya kapsamından anlaşılmakla; şüphelinin üzerine atılı suçtan yargılanmasının yapılarak eylemine uyan TCK nun 125/1 ve 53. maddeleri uyarınca cezalandırılması kamu adına iddia ve talep olunur.
Sn,avukatlar ve diğer arkadaşlar müşteki benim mahkeme açılmış bana bu kagıdı verdi adliyeden bunlar yazıyor acaba konu ile ilgili ne anlama geldiğini ve sonuç ne olur fikri olan varmı acaba lütfen yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: İşyerini basma saldırı ve hakaret
LÜTFEN biri cevaplandırsın yardıma ihtiyacım var???
Eski eşini sizden kıskanan yada psikolojik sorunları olan bir bayan eski eşinin iş yerine gelerek rezalet çıkarmış hakaretlere maruz kalan aynı işyerinde çalışan bayanda şikayetçi olup uzlaşmayı reddetmiş kamu davası açılmış fikrim bu sonuca gelince bu hakimin takdir yetkisi içerisinde yasa maddeleri belli.
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Eski eşini sizden kıskanan yada psikolojik sorunları olan bir bayan eski eşinin iş yerine gelerek rezalet çıkarmış hakaretlere maruz kalan aynı işyerinde çalışan bayanda şikayetçi olup uzlaşmayı reddetmiş kamu davası açılmış fikrim bu sonuca gelince bu hakimin takdir yetkisi içerisinde yasa maddeleri belli.
Yasa maddeleri belli derken ? gidişata göre sonuç ne olur? ayrıca maddi manevi tazminat açmayı düşünüyorum kazanırmıyım, çünkü işyerinde olay çıkardı ben 32 yaşındayım kadın 50 yaşında annem yaşında kadın ayrıca bayanda bakırköy sinir hastanesinde tedavi görmüş raporluymuş yani kafadan kontak.işyerinde huzurum kalmadı, manevi olarak pisikolojim bozuldu birde kadının eşi olan moruk yaşlı müdürlede ( 60 yaşında ) aynı odada çalışıyorum :) gördükçe deli eşinin bana yaptıkları aklıma geliyor, borcum olmasa birdakka işyerinde çalışmıcam ama mecburum çalışmaya nişanlıyım yakında düğünüm var, nasıl bir yol izlicem bilmiyorum,
1: dava kamu davası olunca benim katılmam şartmı acaba?
2: bana tebligat gelmedi adliyeye gittim size tebligat çıkmıcak yazılmamış size tebligat dedi.( ne demek istedi anlamadım.
3: e devlet şifremlede baktım orda da görünmüyor
Slm
Kişinin ceza ehliyeti olmayabilir yani ceza almayabilir ceza almasa dahi hukuk hakimi ceza hakiminin kararı ile bağlı kalmaz konuyu detaylı bilmediğim için daha fazla yorum yapmak istemiyorum ayrıca bu konuda yeterli bilgim ve tecrübem olmadığı için sizi yanlış yönlendirmemek adına daha fazla yorum yapmak istemiyorum geçmiş olsun başınıza gelenlere üzüldüm
cezai ehliyeti olmıcak kadar kafada sakatlık yok ama akıllıda sayılmaz :)