Şikayet hakkı engellenebilir mi?
Merhabalar, A kişisi B kişisine diyor ki, ben işletmeye ait havalandırma ve bacalardan koku çıkmasını engelleyecek her türlü tedbiri alacam, sorunu çözecem, fakat sende B kişisi olarak bana; sorunun çözüldüğüne, beni ve işletmemi bir daha ilgili kurumlara şikayet etmeyeceğine yönelik yazı vereceksin bu meselede burada sonsuza dek kapanacak demektedir. Böyle bir şikayet hakkının bir yazıyla engellenebilmesi anayasal olarak doğru mudur? Böyle bir yazı hazırlanırsa ve imza altına alınırsa kanunsuz olarak muamele görmez mi? Yani, işletme ile ilgili yaşanan sorunların tekrar nüksetmesi durumunda böyle bir yazı benim şikayet etme hakkımı elimden alır mı? Teşekkürler.
Cevap: şikayet hakkı engellenebilir mi?
Slm
Kişiye bağlı bazı devredilmez vazgaçilmez anayasal haklar vardır suçu bilip bildirmemekte suçtur ayrıca kamuya karşı işlenen suçlardan kişinin kurtulabilmekadına hukuki işlem yapıp bunun geçerli olduğunu iddia etmesi ne derece mantıklı oda ayrı bir olay.
Slm
Kişiye bağlı bazı devredilmez vazgaçilmez anayasal haklar vardır suçu bilip bildirmemekte suçtur ayrıca kamuya karşı işlenen suçlardan kişinin kurtulabilmekadına hukuki işlem yapıp bunun geçerli olduğunu iddia etmesi ne derece mantıklı oda ayrı bir olay.
Slm
Kişiye bağlı bazı devredilmez vazgaçilmez anayasal haklar vardır suçu bilip bildirmemekte suçtur ayrıca kamuya karşı işlenen suçlardan kişinin kurtulabilmek adına hukuki işlem yapıp bunun geçerli olduğunu iddia etmesi ne derece mantıklı oda ayrı bir olay.