İare mahkemesi, danıştay ve konusuz kalma
2007 yılında idare mahkemesine açmış olduğum bir davayı kazanarak kamu kurumunda göreve başlamıştım.Danıştay temyiz sürecinde yürütmeyi durdurma kararı vermiş ve kurum tarafından işime son verilmişti.Şimdi de danıştay idare mahkemesinin kararını bozarak geri gönderdi.(neden atanmadığıma dair osym ye yazdığım dilekçenin sadece bilgi edinmek için olduğu ve dilekçede bilgi edinmek dışında bir talebim olmadığı ;böyle bir dilekçeye verilen cevabında bilgilendirme yazsısı olduğu ve dava konusu olamayacağı belirtilmiş kararda).2011 yılında farklı bir puan ve mevzuatla aynı kuruma tekrar atamam yapıldı ve şuan görev yapmaktayım.Yani şuan davayı kazansamda şuanki durumum olacaktı.Bir kaç sorum var cevaplarsanız sevinirim.
1.İdare mahkemesine davanın konusuz kaldığını bildirmelimiyim.
2.2007-2011 arası özlük haklarımı bu davayla geri alabilirmiyim.(Maddi manevi)
3.Bu davanın sürmesinin şu anki durumuma bir zararı olurmu.
4.Davanın konusuz kaldığını ama zaman içerisindeki özlük haklarımın maddi manevi kayıplarım açısından talep ettiğime dair bir dilekçe
yi dva dosyasına ekleyebilirmiyim.
yada sizin gösterebileceğiniz bir yol ve fikir varmı.
Teşekkürler
Cevap: Sayın Avukatlar idare mahkemesi, danıştay ve konusuz kalma
bir cevap verebilecek yokmu
Dava aleyhinize sonuçlanırsa, çalışmadığınız süreler için aldığınız mali ve özlük haklarını geri ödersiniz. Fiilen çalıştığınız dönem emeklilik, kıdem ve diğer özlük hakları bakımından kazanılmış haktır.
2011 yılında yeniden atanmanız dolayısıyla, daha önceki işlemle ilgili olan dava sonucu bu atamayı etkilemez.
Cevabınız için teşekkür ederim Sayın Kantoroncu.Şuan zaten idare mahkemesinin esas tan inceleyerek lehime verdiği kararı Danıştay usul yönünden inceleyip, bozarak idare mahkemesine geri gönderdi.Ben şuanda davanın konusuz kaldığını mahkemeye bildirmelimiyim ve konusuz kalsa bile o zaman aralığındaki mali ve özlük haklarımı bu davayla alabilirmiyim yada başka bir davamı açmalıyım.(Şuan ki danıştay ın kararına göre zaten davayı kaybetmiş gibiyim.Mali ve özlük hakkı talebim için bu davayı kazanmak zorundayım diye biliyorum yanlışsa düzeltirmisiniz).Bulunduğum ilde bir kaç avukattan fikir aldım ama hepsinin farklı bi yorumu var.Birde davadan feragat et diyenler var ,idare mahkemesinin büyük ihtimalle danıştayın kararına uyacağını söylüyorlar.Davanın konusu yönünden bir sıkıntım kalmadı çok şükür.Sadece kazanabilme şansım varsa mali ve özlük haklarımım için uğraşmak istiyorum.Sizce ne yapmalıyım.
Bu davadan çıkacak "dava ret" kararı yeni pozisyonunuzu etkilemeyecektir.
Geriye dönük "mali ve özlük haklar" konusunda ne istediğiniz tam anlaşılmıyor.