-
İade almıyorlar
internet sitesinden bir ürün aldım. üründe olmayan özellik varmış gibi yazıldı. ürün elime ulaştıgında gördüm ne yazıkki olmadıgını. Resimdede görüldügü gibi . . .
gerek telefonla gerek mail yoluyla satıcı firma ile irtibata gectim.
"31.01.2012 16:20:57 ürün hakkında
aldıgım üründe ethernet cıkısı bulunmamaktadır.
benimse minimum 1 ethernet cıkısına ihtiyacım var. ethernet cıkıslı bir modelle degişmek istiyorum.
Sorunuz 31.01.2012 17:46:04 tarihinde cevaplanmıştır,
Merhaba ilyas Ş.... ,
Ürünü tüm kutu içeriği ile fatura üzerindeki adrese faturanın iki nüshası ile birlikte gönderebilirsiniz. Ürün geldiğinde istediğiniz ürün ile değişim işlemi yapılacaktır."
Buraya Kadar herşey güzel. Söyledigi gibi Firmanın çalıştıgı kargo şirketi ile. İade olacak deyip ürünü gönderdim.
3 gün Sonra beni arayıp degişimi yapamayacaklarını, Kargo firmasının kutuya etiket yapıstırdıgı için ürünün Sıfır özelligini kaybettigini iade alamayacaklarını söylediler.
yine mail yazdım.
"06.02.2012 18:25:16 iade
sayın yetkili ürünümü iade etmek istedim. sizin calıstıgını kargo firması ile ürünü size geri gönderdim. kargo şirketinin yapıstırdıgı etiket yüzünden ürünü alamayacagınızı söylemişsiniz. bunda benim sucum nedir ? neden beni madur ediyorsunuz ögrenebilirmiyim ?
Sorunuz 06.02.2012 18:42:26 tarihinde cevaplanmıştır,
Merhaba ilyas ş... ,
Ürün sizin tarafınızdan koruma altına alınmadığından dolayı kargo firması ürün üzerine çeşitli etiketler yapıştırmıştır. Bu ürün tekrar satılabilir özelliğini kaybettiğinden dolayı iade prosedürlerine uymamaktadır."
2 Sorum var.
1. Resimde görüldügü gibi üründe olmayan bir özelligi var gibi sattılar. Ürünün sahip oldugu Ethetnet degil "Wan Portudur" olmadıgını gördügümde ise iade etmek istedim.
2. Bana kimse ürünü sarın sarmalayın demedi. söyledikleri gibi kargoya verdim gönderdim. etiket yapıstırdıklarınıda görmedim.
Ayrıca kargo firmasını aradım. sorunumu ilettim. Devamlı çalıştıgımız bu firma ile ilk defa böyle bir sorun yaşıyoruz. aldıgımız bütün ürünlere etiket yapıstırırız Diye yanıt aldım.
Nasıl bir yol izlemeliyim. yardımcı olursanız sevinirim.
http://e1202.hizliresim.com/u/7/2hrmb.jpg
-
Cevap: İade almıyorlar
-
Alıntı:
alca06 rumuzlu üyeden alıntı
kimse yokmu bu sitede
Siz varsınız. Otomatik hukuki danışma robotumuz arıza yaptığından yanıt veremiyordur. Ben kendisine sordum; Tüketici Hakem Heyetine başvursun dedi.
-