Gayrimenkul satışı yazılı sözleşme?
Merhaba,
İstanbul il sınırları dahilinde müstakil imarlı tapulu 330 m2 bir arsa için mal sahibiyle görüşmelerim oldu,2 günlük pazarlık sonucunda belli bir ücrete anlaştık ve arsa sahibi tapu senedi fotokopisinin üzerine yazılı olarak bana belli ücret karşılığında satışına karar verdiğini ve kapora aldığını belirterek imzaladı.hafta sonunun araya girmesiyle satış pazartesine kaldı bende cuma,c.tesi pazar günleri dahilinde belediyeden kontrollerini soruşturmasını yaptım mimar götürüp arsaya baktırdım vs. birkaç masrafım oldu ve bu arsayı alacağım diye diğer alternatif arsayı almadım ama kişi bana pazatesi sabahı arsayı satamktan vazgeçtiğini kaporayı geri vermek istediğini söyledi...bende, sizin sözünüze ve yazınıza güvenerek masraflar yaptım bunları karşılamanızı yada arsanın satışını yapmasını istedim ama kabul etmedi...arsa benım üzerime istediğim kişiye satarım dedi.ticari ahlak falan beni ilgilendirmez gibisinden laflar ekledi...bende olayı tatsızlığa götürmek istemedim çünkü dediği gibi arsa onun üzerine zorla alacağımız yok...ama bir şekilde mağdur olduğumu düşünüyorum...yaptığımız sözleşme bende duruyor ve arsa sahibi arsayı biraz daha yüksek fiyata başkasına sattığından eminim...bu konuda bana önerebileceğiniz değerli fikrileriniz nelerdir ? hukuki olarak ne tür bir müdahelem olabilir ? bu konuda bana yardımcı olabilecek tecrübeli bir avukat arkadaşımız varmıdır ? saygılar selamlar...
Cevap: Gayrimenkul satışı yazılı sözleşme ?
Bu tür sözleşmelerde cayma bedeli de yazılır genelde.(''cayan tarafın karşı tarafa 20.000TL ödemekliğine'' şeklinde)Böyle bir hüküm yoksa sözleşme nispeten caymaya açık hale gelir.Varsa o doğrultuda adli makamlara başvurunuz.Yoksa elinizdeki parayla başka bir yatırımına yönelmenizi tavsiye ederim.Kolay gelsin.
Bu tür sözleşmelerde cayma bedeli de yazılır genelde.(''cayan tarafın karşı tarafa 20.000TL ödemekliğine'' şeklinde)Böyle bir hüküm yoksa sözleşme nispeten caymaya açık hale gelir.Varsa o doğrultuda adli makamlara başvurunuz.Yoksa elinizdeki parayla başka bir yatırımına yönelmenizi tavsiye ederim.Kolay gelsin.
Alıntı:
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
Bu tür sözleşmelerde cayma bedeli de yazılır genelde.(''cayan tarafın karşı tarafa 20.000TL ödemekliğine'' şeklinde)Böyle bir hüküm yoksa sözleşme nispeten caymaya açık hale gelir.
Eğer Sayın Üye Gayrimenkul evi satın almaktan vazgeçseydi ne kadar parasının yanacağından bahsedilmişse; aynı miktar karşı taraf için de geçerlidir. Aldığı parayı iki kat olarak ödemeli.
Daha evvel birkaç defa ilgili kanun maddesini yazmıştım burada; şimdi aramaya üşendim; ama bulmak kolay.
aramızdaki sözleşmede hiçbir ceza ücreti belirtilmedi sadece yerin satışı için ( x ) ücret karşılığında anlaşıldığı ve kapora alındığı yazılı...cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar..bu bana ders oldu.başka yerlere bakmaktayım..saygılar
Bu durumda cezai şart sözkonusu değildir. Hukuk mahkemelerine başvurmak suretiyle iyiniyetle yapmış olduğunuz masrafları talep edebileceğinizi düşünüyorum.
Cevap: Gayrimenkul satışı yazılı sözleşme?
Atladğım birşey var bu arada alınmak istenen gayrimenkul manisada evi alan kişi adapazarında olduğu için banka kredisine başvuran kişi adapazarındaki şubeye başvurmuş fakat manisada oturan abisi ev sahibine kapora vermiş.Burada protestoyu banka kredisine başvuran bayan mı çekmeli yoksa ev sahibine kaporayı veren abisi mi çekmeli?alınacak eve başvuran kişi başka kaporayı veren başka hukuki problem çıkar mı?