Emekli Maaşının Haczi ve Şikayet Üzerine Kaldırılması
Değerli hukukçular bir yakınımın emekli maaşı haczedildi.İtm ye başvurduğunda şayet haciz kaldırılırsa bir sonraki ay maaş zamanı dosyaya gelecek olan paranın iadesi icra dairesinden nasıl bir prosüdürle istenecek? yardımcı olursanız çok sevinirim.Mahkeme kararının kaldırma yazısını ve gelecek olan paranın tarafına iadesini içeren bir dilekçeyi icra dairesine verse yeterli olur mu?
Cevap: Emekli Maaşının Haczi ve Şikayet Üzerine Kaldırılması
Slm
Maaşınız neden haczedildiki?
Bu konuda şimdilik detaylı bilgim ama itm'ye sorsanız nasıl olur.
İcra mahkemesi kalemine sordum ancak bana muvafakatınız yoksa haciz kaldırılır gelecek olan paranın iadesi v.s gibi konular icra müdürlüğünün yetkisindedir denildi.Şimdi ay başında icra dosyasına gelecek olan paranın iadesinin nasıl isteneceğini merak ediyorum.
Alıntı:
hukuksever__06 rumuzlu üyeden alıntı
İcra mahkemesi kalemine sordum ancak bana muvafakatınız yoksa haciz kaldırılır gelecek olan paranın iadesi v.s gibi konular icra müdürlüğünün yetkisindedir denildi.Şimdi ay başında icra dosyasına gelecek olan paranın iadesinin nasıl isteneceğini merak ediyorum.
https://www.hukuki.net/showthread.php...%DDtiraz-Reddi
Alıntı:
hukuksever__06 rumuzlu üyeden alıntı
Bir yakınım emekli sandığından yetim maaşı almakta kefillikten dolayı maaşına haciz gelmiş.Kendisi de hakkında mal beyanında bulunmamaktan herhengi bir cezai takibat yapılmasın diye mal beyanında bulunmaya icra dairesi ne gitmiş.orda da yakınıma bir belge imzalattırmışlar kimin imzalatırdığını bilmiyorum,ve bunun mal beyanı olduğunu başka birşey olmadığını söylemişler.ama muvafakatname belgesi düzenlettirilerek imzalatıırılmış.Yakınım belgeyi okumuş ama kendisi ilkokul mezunu hukuki terimlerden anlaması mümkün değil.Tamamen iyi niyetle yapılmış bir hareketin ceremesini çekiyor şu anda.İik 82 maddesi nden doğan haklarından dolayı icra hukuk mahkemesine haczedilmezlik davası açıyor ama bu mahkeme tarafındanda reddedilmiş zaten üç ayda 1300 ytl alıyordu önceden de maaşında haciz varmış bu ay eline 800 ytl geçecekmiş bunlada geçinmesi imkansız sizce nasıl bir yol izlemeli?Yargıtayda temyiz imkanı var mı?Varsa ne kadar süre içersinde yapması lazım?Eline herhangi bir tebligat geçmemiş henüz bunu beklemeli mi?Yapacağınız yardımlar için şimdiden teşekkürler.
Daha önce, yakınınızdan bu konuda muvaffakatname alındığını belirtmişsiniz.
Bu durumda yapacağınız itiraz pek bir işe yaramayacaktır.
Erdoğan bey öncelikle konu ile ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.Yakınım daha önce yazdığım iletideki borcunu ödemiş ve bitirmiştir.Bu hacizden kendisinin haberi dahi yok, konu ile ilgili olarak değerli görüşerinizi rica ediyorum?Saygılarımla.
2004 sayılı iik m.361 e göre yargıtay kararları var ancak paranın iadesini icra dairesinden dilekçe ile talep etmek şartmıdır?
Slm
Anlatımlardan anladığım kadarı ile bu paranın geri iadesi cok zor anayasa mahkemesine varan bir süreç gerekir o da en iyi ihtimal.
İsmail bey alacaklının dosyadan çektiği parayı istirdat davası ile alabileceğimi biliyorum.Benim sorum haczin kaldırılmasına ve işlemin iptali kararını verdikten sonra önümüzdeki ay maaştan kesilip dosyaya gelecek olan para hükümsüz olacağı için bunun tarafımıza iadesinin ne şekilde olacağını merak ediyorum asıl konu budur.İcra dairesinden iade edileceği kesin ama bizim ayrıca talepte bulunmamız gerekir mi?
Mahkeme haczin kaldırılmasına ve işlemin iptali kararını verdikten sonra önümüzdeki ay maaştan kesilip dosyaya gelecek olan para hükümsüz olacağı için bunun tarafımıza iadesinin ne şekilde olacağı?.İcra dairesinden iade edileceği kesin ama bizim ayrıca talepte bulunmamız gerekir mi?saygılarımla.