Ürünü Aldıktan Sonra Fiyatı Öğrenmek
Sitenizde arama yaptım fakat bir sonuca ulaşamadım.
Ben Ocak ayında Vodafone Özel Hizmetler'e girdim menüden ve "Günün Sözü" adlı bir uygulamaya tıkladım.
Telefonuma ünlü kişiden alıntı bir söz geldi daha sonra üyeliğimin iptal edilmesini istedim. Aynı zamanda "SMS Chat" adında bir yere de üye oldum ben bedava sanıyordum.
Beni sisteme üye ettikten sonra "sistem bedeli 1.6TL" dendi Ocak ayındaki gelen mesajda ve bu gün hattıma kredi yüklediğimde 1.6TL hattımdan çekildi.
Vodafone'u aradığımda konunun onlarla bir ilgisi olmadığının, yetkili firmayı aramam gerektiğini söylediler.
Yetkili firmayı aradığımda, aldığım ürünün/hizmetin fiyatını önceden bana söylemediklerini, bana doğrudan "aboneliğiniz başlatıldı 1.6TL çekilecek hesabınızdan" dendiğini, hizmeti almadan önce bu fiyatını söylemediklerini ve paramı geri iade etmelerini söyledim onlar da bana bunun mümkün olmadığını söylediler.
SMS Chat üyeliğim içinse sistem içinde herhangi bir aktivitem bulunmamasına rağmen, bana bir dahaki TL yüklememde tekrardan telefonumdan 1.6TL çekileceğini, çünkü sisteme 1 kere üye olduğumu söylediler. Onlara, hazır bu parayı çekmemişlerken üyeliğimi iptal etmelerini ve para çekilmesini istemediğimi söyledim fakat onlar üyeliğim iptal olsa da para çekileceğini söylediler. Fiyatını öğrenmek için ise internetten araştırarak kendi çabalarımla öğrenmem gerektiğini, veya onları aramam gerektiğini söylediler. Fakat telefon numaraları da, beni sisteme üye edip 1.6TL borç hanesi yazdıktan sonra geldi. Başka türlü öğrenemedim.
Benim evimde internet olmayabilir, internet temin edemeyebilirim, zorunda da değilim. Telefon üzerinden yaptığım bir işlemi, internet üzerinden öğrenme gibi bir mecburiyetim yok şahsen.
Özetle, ben hizmetin fiyatını hizmeti aldıktan sonra öğrendim ve geri iadesi de firma tarafından yapılmadı müşteri hizmetlerini aramama rağmen.
Ben 18 yaşına yeni girdim. Daha önce de dava ile işlerim olmadı. 1.6TL'nin peşinde değilim, hakkımın peşindeyim.
Bu tip bir durumda dava açabilir miyim? Eğer açarsam bana masrafı ne olur?
Teşekkür ederim.
Cevap: Ürünü Aldıktan Sonra Fiyatı Öğrenmek
Tüketici Sorunları Hakem heyetine başvuru yapabilirsiniz.Bulunduğunuz yer ilçe ise Kaymakam'lığa İl ise Vali'liğe dilekçe ile yapılanı anlatarak talep kısmında üründen yararlanmak istemediğinizi,yatırdığınız paranın iadesi ile dahil olduğunuz sistemden çıkmanızı talep edebilirsiniz.Dava,şayet talebiniz Hakem heyetince red edilir ise,başvurulacak bir yöntem olacaktır
Cevap: Ürünü Aldıktan Sonra Fiyatı Öğrenmek
Cevabınız için teşekkürler.
Bu başvuruyu nasıl yapmam gerekiyor acaba? Yani örnek bir dilekçe var mı acaba elinizde? Yoksa bana orada yazdırırlar mı? Süreçler nelerdir? Biraz daha bahseder misiniz?