Bandrollu Albümde Telif Hakkı
Merhaba Arkadaşlar.Elektronik müzik ile ilgileniyorum ve uzun süreden beridir bu hobimi amatör şekilde devam ettirmekteyim.İnternette dolaşırken yurtdışından bir plak şirketinin websitesinde şirkete ait müzisyenlerin şarkılarını dinlerken websitede bulunan demo ve remix'ini gönder kısmına denk geldim ve bu kısımdan plak şirketine tüm prodüksiyonu bana ait olan çalışmalarımı gönderdim.Yani herhangi bir 2.şahışa ait değildir.Plak şirketi yetkilileri bana cevap olarak bir mail yolladılar ve bana albüm teklif ettiler.Arkadaşlar ben bu çalışmalarımı internetten indirdiğim materyallerle yaptım yani hiçbirinde lisans yok.Şu ana kadarda herhangi bir maddi kazancım olmadı bu materyaller üzerinden.Size bu konu üzerine aklıma takılan birkaç soru sormak istiyorum izninizle.
Öncelikle bandrollü albüm için lisanslı ürünmü kullanmam lazım yoksa şarkı 2. bir şahışa ait olmadığından herhangi bir sorun teşkil etmezmi?İkinci sorum ise İnternetten download ettiğim materyallerle yaptığım şarkılardan kesinlikle bir kazanç elde etmedim.Kazanç elde etmediğimden dolayı üretici şirket benden ücret talep edebilirmi?
Teşekkürler.
Cevap: Bandrollu Albümde Telif Hakkı
Materyaldan kasıt nedir ? Bilgisayar programı sanırsam.. İçerik için size teklif veriyorlarsa kullandığınız programın lisansını soracak değiller.. Ama yinede lisanslı program kullanmak doğru, kullanmamak ise yanlış değildir..