Velayetim altındaki kızımla yurtdışına yaşamaya gidebilmem için yapılması gerekenler*Muvafakatname için babası kızıma şantaj yapıyor.
2001 senesinde boşandığım velayetim altındaki 1999 doğumlu kızımın babası kızıma muvafakatname için şantaj yapıyor.2011 senesinde evlendiğim eşimin kefilliği sayesinde göçmen olarak kızımı da beraberimde götürebilmem için gereken muvafakatname için para talep ediyor.Kızımın haklarını nasıl koruyabilirim ?
Cevap: Velayetim altındaki kızımla yurtdışına yaşamaya gidebilmem için yapılması gerekenler*Muvafakatname için babası kızıma şantaj yapıyor.
Çocuğun yurtdışına çıkmasında yararı bulunuyor ve buna hakimi ikna edebilirseniz mahkeme kararı ile de çocuğu yurtdışına çıkarabilirsiniz. Bu durumda çocuğun babası ile şahsi münasebetinin nasıl düzenleneceği sorun olabilir. Babanın sözkonusu muvafakatname için para istemesi de mahkeme de hakime ;çocuğun geleceği ile ilgili de babaya bakış açısını değiştirecektir.
Cevap: Velayetim altındaki kızımla yurtdışına yaşamaya gidebilmem için yapılması gerekenler*Muvafakatname için babası kızıma şantaj yapıyor.
özellikle eğitim ve öğrenimde dünyanın en iyi ülkelerinden birine gideceğiz. Baba ortaokul mezunu, ben 2 lisans mezunuyum ve şimdiki yüksek mühendis eşim de sayılı üniversitelerden birinde halen yüksek lisans yapıyor. Baba çocuğunu görmeyen, 2001 senesinde boşanma da belirtilen 100TL iştirak nafakasını ödemeyen. Başka bir kadından çocuğu olduktan sonra resmi nikah kıymış biri. En kısa sürede nasıl bir sonuç alabilirim ? Bizim durumumuzda olup bir günde, bir kaç haftada hakimden olumlu karar alınmış dosyalar varmış ancak hiçbir yerde örnek teşkil edebilecek bir karar bulamadım.
Kızımla beraber istediğimiz yerde yaşamaya hakkımız yok mu ? 13 yaşında hakları bu şekilde suistimal edilen bir çocuk için yapılabilecek bir şey yok mu ?