Sahibinden.Com Üzerinden Para Yatırdım Fakat Ürünü Göndermedi
sahibinden.com üzerinden bir tane telefon almak için bir şahıs ile anlaştım. Mesajlaşmalarımız sonunda adama güvenerek 500 tl eft yaptım. banka sistemi üzerinden iban kullanarak yaptım bu işlemi ve dekontta iphone 3gs 32 gb için diyede yazdım. fakat 1 kaç saat sonra adamın hesabı siteden bloke edildi.siteye sorduğumda sebebini söyleyemeyeceklerini söylediler. adamın adı belli sistemde yazışmalar belli silmedim hiç. mail adresi belli dekontu mail attım ama ama mail adresini de kapatmış.
Şimdi Ne Yamam Gerek. Nasıl Bir Yol İzlemem gerek bu konuda bana yardımcı olursanız sizlere minnettar kalıcam..
Cevap: Sahibinden.Com Üzerinden Para Yatırdım Fakat Ürünü Göndermedi
Dekontla birlikte icra takibi başlatıp paranızı geri almaya çalışacaksınız.
avukat bey bilgi verdiğniz için çok teşekkür ederim.adliyede şikayet dilekçesi mi yazıp vericem. ilk kez yapıcam ben bu işlemi. :(
Alıntı:
balliusak rumuzlu üyeden alıntı
sahibinden.com üzerinden bir tane telefon almak için bir şahıs ile anlaştım. Mesajlaşmalarımız sonunda adama güvenerek 500 tl eft yaptım. banka sistemi üzerinden iban kullanarak yaptım bu işlemi ve dekontta iphone 3gs 32 gb için diyede yazdım. fakat 1 kaç saat sonra adamın hesabı siteden bloke edildi.siteye sorduğumda sebebini söyleyemeyeceklerini söylediler. adamın adı belli sistemde yazışmalar belli silmedim hiç. mail adresi belli dekontu mail attım ama ama mail adresini de kapatmış.
Şimdi Ne Yamam Gerek. Nasıl Bir Yol İzlemem gerek bu konuda bana yardımcı olursanız sizlere minnettar kalıcam..
slm lar öncelikle geçmiş olsun .cumhuriyet savcılığına yazıcağınız şikayet dilekcesinde dolandırıldığınızı ve kişinin adı soy adı varsa tc numarası tlf numarası vazın verin dava açılacak ve sizin paranız iade olacaktr
adamın adı soyadı var fakat sitede ve mail adresinde adamın adı ile
benim eft yaptüğım sistemdeki adamın adı soyadı farklı
yani iban numarası ile hesabına para aktarırken ki isim farklı çıkıyor nasıl yapacam acaba
ben dekontumu baz alacam yoksa dilekçe yazarak bunları belirtecem mi.
birde sistemde varmıdır bir dilekçe örneği tamamen yabancı oldğım bir konu olduğu için tam olarak dilekçede neyi nasıl belirteceğimi bilmiyorum.
selam.. eft yaptığınız şahısa karşı şikayetçi olacaksınız..
örnek bir dilekçe varmı acaba ona göre bende yazsam
Savcılığa şikayet yetmez icra takibi açıp yatırdığınız bedeli talep edeceksiniz. Burdan örnek dilekçe verilmiyor adliyeye gitmelisiniz icra dairesinden yardım talep edebilirsiniz.
aynı durum benim başıma geldi dava sonuçlandı üyap sms servisinden ilk olarak şahsa 583 tl adli para cezası verildiğini daha sonraki mesajda ise 2 yıl 6 ay hapis ceaası verildiği bildirildi.
özetle ben paramı geri alabilirmiyim ?
Paranızı geri almanın tek yolu icra takibine müracaat etmektir.