Cevap: senet-i sıkıntı :(
öncelikle vadesi dolmadan senet hakkında bir şikayette bulunamazsın. Ancak noterden uyarı mahiyetinde ihtar gönderebilirsin. Elinin sağlam olması için. Senet üzerinde tarih ve kimlik bilgileri yazıyorsa mahkeme öncelikle karşı taraftan senin onu tehdit ettiğine dair delil sunmasını ister. Aradan 5 ay geçmesine rağmen neden bu tehditle ilgili bir şikayet ve müracaatta bulunmadın der. O yönden birşey ispat edemez. Birde senin daha önceden tefecilikten veya onun dolandırıcılıktan kaydınız varsa mahkeme bunu göz önünde bulundurur. Sen parayı bankadan çekerek teslim ettiysen ortada bir tehdit değil borç verme durumu olduğu anlaşılır. Ancak parayı verdiğine dair ortda şahit yoksa biraz dava uzar. Ama alırsın hakkını tabi parası veya üzerine kayıtlı birşeyleri varsa.
üzerine kayıtlı şahsın evi var. ben daha önce hiç icralık olmadım. kimseyi icrayada vermedim. şahsın evine direk haciz nasıl koydurabilirim?.
birde şu var şahsın evi var ama ben icraya verince aynı gün başkasına satarsa ne olacak. busefer hiç ödemez. bu icraişini bi çözemedim:alala
Icra için önce sürecin tamamlanması lazım. Vadesi geldiğinde senetin ödenmemesi lazım sen icraya gideceksin icra öncelikle tebliğ yapacak süre verecek bu süre içerisinde öde veya mal beyanında bulun diyecek evini haczedemezsin. Mal beyanında bulunursa icra şahsın üzerine kayıtlı mallardan haciz yolu ile tahsile gidecek. Sen öncelikle şahıs adına kayıtlı aracın plakasını vererek araç üzerine haciz koydurmaya bak. Ancak şahsın başka haciz dosyalarıda varsa sen sıraya gireceksin ve bekleyeceksin mal beyanında bulunmazsa 3 aya kadar disiplin hapsi cezası alacak.
Arkadaslar,
yaniliyorsam duzeltin ancak, bildigim kadariyla yeni duzenlemeyle mal beyani zorunlulugu kalkti diye biliyorum.
önceden mal beyanında bulunmayana 10 günlük disiplin hapsi vardı bunu alacaklını avukatı talep ediyordu ve avukatın talebi geri alması ile kalkıyordu. şimdi bu kalktı mal beyanında bulunmayana beyanda bulunana kadar 1 defaya mahsus 3 aya kadar hapsen tazyik kararı veriliyor. yani hala beyan var
Alıntı:
karamustaa rumuzlu üyeden alıntı
Icra için önce sürecin tamamlanması lazım. Vadesi geldiğinde senetin ödenmemesi lazım sen icraya gideceksin icra öncelikle tebliğ yapacak süre verecek bu süre içerisinde öde veya mal beyanında bulun diyecek evini haczedemezsin. Mal beyanında bulunursa icra şahsın üzerine kayıtlı mallardan haciz yolu ile tahsile gidecek. Sen öncelikle şahıs adına kayıtlı aracın plakasını vererek araç üzerine haciz koydurmaya bak. Ancak şahsın başka haciz dosyalarıda varsa sen sıraya gireceksin ve bekleyeceksin mal beyanında bulunmazsa 3 aya kadar disiplin hapsi cezası alacak.
evini neden haciz edilemiyor bunu bende merak ettim. senet borçlarında ev hacizi olmazmı?
Alıntı:
moonblood rumuzlu üyeden alıntı
evini neden haciz edilemiyor bunu bende merak ettim. senet borçlarında ev hacizi olmazmı?
bende anlamadım sn.moonblood bilen varsa lütfen açıklayabilirmi? senet borçlarında icralıkken kişiyeait ev haciz edilemezmi?