Hükmün açıklanmasının sonraya bırakılmasının polis öğrencisi olmaya etkisi
Merhabalar.
2 yıl önce görevli memura hakaret suşundan yargılandım.mahkeme 1 yıl 2 ay bi ceza verdi.ve cezayı hükmün açıklanmasının sonraya bırakılması kararına çevrildi.polis okulları sınavına girdim ve aldığım bu cezadan dolayı elendim.
Kararı itiraz için idare mahkemesine versem ne kadar sonuç alabilirim.
Verdiğiniz cevaplar için Şimdiden Teşekkürler..
Cevap: Hükmün açıklanmasının sonraya bırakılmasının polis öğrencisi olmaya etkisi
Alıntı:
ceycey008 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar.
2 yıl önce görevli memura hakaret suşundan yargılandım.mahkeme 1 yıl 2 ay bi ceza verdi.ve cezayı hükmün açıklanmasının sonraya bırakılması kararına çevrildi.polis okulları sınavına girdim ve aldığım bu cezadan dolayı elendim.
Kararı itiraz için idare mahkemesine versem ne kadar sonuç alabilirim.
Verdiğiniz cevaplar için Şimdiden Teşekkürler..
bende bu yıl elendim pmyo'dan hagb yüzünden :( senin davanın sonucu ne oldu kardeşim :(
Cevap: Hükmün açıklanmasının sonraya bırakılmasının polis öğrencisi olmaya etkisi
HÜKMÜN AÇIKLANMASININ GERİ BIRAKILMASI
Hükmün açıklanmasının geri bırakılması, kaç yıla kadar olan cezalarda uygulanıyor, sitede 1 yıldan az olan cezalar için deniyor ama benaraştırdım
"Başlangıçta yetişkin sanıklar yönünden şikayete bağlı suçlarla sınırlı olarak, hükmolunan bir yıl veya daha az süreli hapis veya adli para cezası için kabul edilen bu müessese, 08.02.2008 tarihinde yürürlüğe giren 23.01.2008 gün ve 5728 sayılı Yasanın 562. maddesi ile 5271 sayılı Yasanın 231. maddesinin 5 ve 14. fıkralarında yapılan değişiklik ile hükmolunan iki yıl veya daha az süreli hapis veya adli para cezaları için uygulanabilir hale getirilmiş, şikayete bağlı suçlarla sınırlı olarak uygulanan bu müessese Anayasanın 174. maddesinde güvence altına alınan İnkılap Kanunlarında yer alan suçlar ayrık olmak üzere, tüm suçları kapsayacak şekilde düzenlenmiştir."
Böyle dendiğini buldum, kesin bilgisi olan varmı
HÜKMÜN AÇIKLANMASININ GERİ BIRAKILMASI için 1 yıl dan az cezamı olmalı yoksa 2 yıldan az mı?