-
Fazla çalışma
sayın hukuk severler çalıştığım mağazada 2 yıla yakın zaman her gün normal mesaimden tam 2 saat falza çalıştım.
şuanda bulunduğum mağazanın müdürü değişti. bölge sorumlumuzla ve mağaza müdürümle konuştuğumda bu paraların parça parça daha sonra
maaş hesabıma yatacağınıbelirttiler. bende tam inanmayarak yazılı bir belge istedim mağaza müdürmden oda kabul etti.
İlerde fazla mesailerimi alamazsam şimdiden ilerde dava konusu oluşabileceği için yöneticimden alacağım imzalı açıklamayı nasıl almalıyım sizce?
Yöneticim açıklama verecek ama açııklamada tam olarak ilerde hakkımı alabilmem için ne yazmamız lazım:alala
-
Cevap: fazla çalışma
ilerde fazla çalışmalarınızı alabilmeniz için belge almak gibi bir uygulamaya hiç rastlamadım...
bordrolarınızda fazla mesai tahakkuku varsa ve imzalıyorsanız aksini ancak aynı değerde yazılı bir delille kanıtlayabilirsiniz (işyeri giriş - çıkış kayıtları gibi)
bordrolarda fazla mesai tahakkuku yoksa veya imza atmıyorsanız fazla çalışmanızı tanıkla dahi ıspatlarsınız.. yalnız talep tarihinden geriye doğru 5 yıllık zamanaşımı vardır buna dikkat edin..
iyi çalışmalar
-
Cevap: Fazla çalışma
fırat bey şuanda 2 işçi arkadaşta bana şahit ancak bordolarda falza .alışma gözükmüyor.
bende diyorumki hazır mağaza müdürü imzalı kağıt vereyim demişken ne yazdırayıpta alaym yazılı kağıdı.
ilerde mağaza müdürüde çalışmadı derse bu belge elimde onun imzasıyla direk şahitlik yapmış olmazmı?
-
Cevap: Fazla çalışma
bilgisi olan varmı arkadaşlar?