Dolandırıldım Nasıl Suç Duyurusunda Bulunacağım
Merhaba arkadaşlar birisine iki kere para gönderdim, web sitesi yaptırmak için ama istediğim işi bir türlü alamadım hep yarım yamalak kaldı yapılan işler. Ben bu kişiden şikayetçiyim savcılığa dolandırıldım kandırıldım diyerek suç duyurusunda bulunmak istiyorum nasıl bir dilekçe hazırlamam gerek neler yapmalıyım yardımcı olursanız çok memnum olurum,
Cevap: Dolandırıldım Nasıl Suç Duyurusunda Bulunacağım
Dolandırıcılık olarak nitelendirilen suçun oluşması için ilgili ceza maddesinde yazan durumların gerçekleşmesi gereklidir.Siz birine yaptığı işe istinaden para gönderdiyseniz ve sonuç olrak işi eksik bulduysanız burda dolandırıcılıktan bahsedilmez.Noterden ilgili işin kendi istediğiniz şekilde yapılması yada para iadesi istediğinize dair bir ihtar gönderebilirsiniz.Geçmiş olsun.
Üstat bu işi yapan kişiye bir türlü ulaşamıyorum telefonuma mailleri mime ve sms lerime cevap vermiyor, ayrıca bu kişi bana yaptığı işlerden ötürü herhangi bir fatura filan vermedi fatura vermemesinin nedeni iş yerini yeni kurmuşlar biraz zaman geçtikten sonra vereceklerini söylediler ama hiç bir şekilde faturada alamadım, ayrıca noterden ihtar gönderirsem bunun bu kişiye nasıl bir yaptırımı olur benim bu durumda ne gibi haklarım doğar,
Güncel yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar,