Duruşma tutanağının tebliğ edilmemesi
Başka bir şehirde sürmekte olan velayet ve nafaka davası duruşmasına katılamıyorum. Cevabi dilekçemi postayla gönderdim.
Duruşma tutanağında ara karar olarak herhangi bir tedbir nafakasına hükmedilse, bunun bana tebliğ edilmesi gerekmez mi?
Nafaka alacaklısı beni icraya verdiğinde, benim böyle bir karardan haberim yok, bana tebliğ edilmedi diyerek icraya itiraz edebilir miyim?
Cevap: Duruşma tutanağının tebliğ edilmemesi
Nafakaya hükmedilince size mutlaka haber verilebilecek bir tebligat gelir. Vekiliniz varsa ona yoksa mahkemeye bildirmiş olduğunuz adrese gönderilir diye biliyorum. Çünkü bana öyle gelmişti.
Cevap: Duruşma tutanağının tebliğ edilmemesi
Duruşma tutanağını duruşma bitince veya sonrasında ilgili mahkemenin kaleminden almak sizin sorumluluğunuzda. Eğer icra takibine başvurulmuşsa, icra kanalı ile kalemde/mernis te gözüken adresinize ödeme için tebligat gelecektir. Özellikle iştiraki nafaka öncelikli alacak statüsündedir. Tebligat gelmediği için itiraz ediyor olmak yükümlülükten kurtarmaz ve itiraz sonucu değiştirmeyecek ve bir şekilde bulunduğunuzda i.nafaka için tazyik hapsi ile karşılaşabilirsiniz. Dolayısı ile vekil yoksa ilgili mahkeme kalemini arayarak veya eski eşinizden durumu öğrenmek mümkün. Kolay gelsin.