Danimarka Polisine Şikayet Edildim
Merhaba arkadaşlar.
Yaklaşık bir kaç saat sabaha karşı 4 gibi bir online oyunda hesap çaldım.
Çaldığım hesap ile oyun oynadım ve yaklaşık saat 7 gibi hesap kapatıldı. Oyun çok ciddi bir oyun derhal mail yazarak sorunu öğrenmeye çalıştım.
Oyun admini tarafından kısa bir süre sonra yazmış olduğum maile doğrudan adminden bir cevap geldi.
Mesajın içeriğinde '' Kullanmış olduğunuz hesap çalıntıdır. Hesabı çaldığınızdan ya da çalan kişiden satın aldığınızdan dolayı hesap kapatılmıştır. Hesabın kapatılmasına gerekçe olarak Danimarka Polisine olay ile ilgili suç duyurusunda bulunulmuş olması ve resmi evraklarla suç duyurusu yapıldığının kanıtlanmasıdır. İnceleme süreci boyunca hesap kapalı kalacak, ilerleyen aşamalarda ise durum netlik kazanacaktır.''
Hesabı çaldığım kişinin Danimarka'da yaşadığını biliyorum. Oyunun ise sadece suç duyurusu yapıldığında hesabı kapattığını, savcılık tarafından belge ile kanıtlandığında da geri iade edildiğini biliyorum. Hayatım boyunca ilk kez böyle bir şey ile karşılaşıyorum.
Bu olaydan dolayı ne gibi sıkıntılarla karşılaşabilirim merak içerisindeyim. Aynı zamanda korku yüklüyüm.
Siz hukukçu arkadaşlarımdan değerli cevaplarınızı bekliyor olacağım..
Cevap: Danimarka Polisine Şikayet Edildim.
Arkadaşlar saatlerdir cevap bekliyorum. Lütfen bir şeyler yazar mısınız?
Danimarka savcılığı ip adresinizden vs. adresinizi tespit ettikten sonra Dış işleri kanalı ile Türk yargısına bildirir gerekenin yapılmasını ve neticenin bildirilmesini ister.
Peki nasıl bir süreç içerisinde olurum? Yargı süreci sonrasında suçumun bedeli nedir? Ne olabilir?
Para cezası mı yoksa hapis cezası mı olur bunları bilmek istiyorum
İşlediğiniz suçun T.C yasalarına göre cezası hapistir.
Süreç; bilişim polisi tarafından ikametiniz veya iş yerinize gelinir arama yapılabilir ifadeniz alınabilir savcılığa çıkarılabilir kamu davası sonunda hapis cezası ile cezalandırılabilirsiniz.
Daha önce hiçbir şekilde sabıkamın bulunmaması, verilecek cezanın hafifletilmesinde ne derece etkili olur?
Bir de bu işlerin o kadar ciddiye alınmadığı konusunda çok fazla duyum aldım, tecrübelerinize dayanarak aldığım bu duyumların ne kadar doğru olduğunu açıklayabilir misiniz?
Açıkcası bu gün uyku uyuyamadım daha net şekilde cevap alabilir miyim?
Hesabını çaldığınız kişinin açabileceği maddi manevi tazminat davalarını sormadığınız için söylemedik bile...
Cevabımı aldım Engin Bey teşekkür ederim. Umarım şu durumdan hayırlısı ile çıkarım.