5 yıllık evliyim eşimden boşanmak istiyorum 3. celse geldi yardım edermisiniz
5 yıllık evliyim.Eşim beni yaklasık 7 ay önce aldatııgı için ailemin yanına geldim.elimde telefonla göruştugu raporu var suan ailemin yanındayım başka şehirde.
Eşimle boşanma kararı aldık telefonda ve anlaşmalı boşanma prtokolu yaparak davamı açtım.
1.celse bitti eşim gelerek ben eşimi seviyorum ve ayrılmak istemiyorum dedi ve hakim bizi psikologa sevk etti
kendim bayan olarak surekli psikologa geldim haftada bir eşim ayrı şehirde oldugu için gelmedi
2.celse de bitti tekrar ben eşimi seviyorum dedi ağladı. ben ısrarla hakim beye beni aldattıgını anlattım
psikolog raporlarındada vardı hakim bana kızım sen 2 şahit yaz getir.tamam dedim ve eşim suan ankarada davamız
21.02.12 de ve eşim git mahkeme orda ben gelmiyorum hakim boşasın bakalım dedi ben bu konuda ne yapıcam
acil bilgi verirmisiniz.
Cevap: 5 yıllık evliyim eşimden boşanmak istiyorum 3. celse geldi yardım edermisiniz
Dava "anlaşmalı" olmaktan çıkmış. Yapmış olduğunuz protokolün (hakim önünde eşiniz kabul etmediği için) herhangi bir anlamıkalmamıştır. Anlaşmalı olarak açtığınız dava "çekişmeli" hale gelmiştir. Eşiniz duruşmaya gelmezse dava sonuçlanmaz diye birşey yok. Delilleriniz tartışılacak sonuçta mahkeme bir hüküm verecek.
Cevap: 5 yıllık evliyim eşimden boşanmak istiyorum 3. celse geldi yardım edermisiniz
peki ne gibi yollar izlememizi tavsiye ediyorsunuz.o kadar yardıma ihtiyacım varki
Zina hukuksal nedenine dayalı olarak iddianızı elinizdeki kayıtları mahkemeye sunmak suretiyle ispatlayabilir, tanık dinletebilirsiniz. Zina kanıtlandığı takdirde eğer af etmemişseniz kesin boşanma nedenidir.
siz hakime delillerinizi sunar ve hakimi eşinizin sizi aldattığına ikna ederseniz ve eşinizde mahkemeye gelmez kendisini savunmazsa, hakim boşanmaya karar verecektir büyük ihtimal.
Eşinizin mahkemeye gelmemesi onun zararına.
Siz delil ve şahitlerle hakimi kocanızın sizi aldattığına ikna edeceksiniz.
Çünkü boşanma davalarında taraflar iddialarını ispat etmekle yükümlüdür.
İspat edemezseniz hakim davayı rededer. Bu da sizin için daha kötü olur ve boşanamazsınız.
3 yıllık fiili ayrılık süresini beklemek zorunda kalırsınız.