Cevap: geçmişe dönük dava
4- Evet diyebilir.
3- Yasal olarak istifa eden o tazminatlar ödenmez, ancak çıkışınızın ne sebeple yapıldığı önemli. Belki işveren feshi, belki de anlaşmalı fesih şeklinde belirtilmiş olabilir ve o anlaşma içinde kıdem tazminatı ödenmesi işveren tarafından kabul edilmiş olabilir + ihbartazminatı tutarı başka bir isim altında gösterilerek ödenmiş olabilir.
2-Cumartesi günleri neden çalışılmaması gerek? - Arkadaşınızın belirttiği fazlaya dair hak konusu kısmen doğru.
1- İşveren eksik kalan çalışma saatlerinizi dilerse tam gösterebilir de.
Aranızda ne konuşma geçti sözlü olaraka bunu kimse burda bilemez lakin iş veren yasal olarak herşeyi prosedürüne uygun gereçekleştirmiş anlattığınız kadarıyla.Ayrılırkende tüm haklarımı aldım demişsiniz.Açık söylemek gerekirse bu şekilde bir davadan bir şey çıkmasını beklemek çok gerçekci bir yaklaşım olmaz.İyi forumlar.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
4- Evet diyebilir.
3- Yasal olarak istifa eden o tazminatlar ödenmez, ancak çıkışınızın ne sebeple yapıldığı önemli. Belki işveren feshi, belki de anlaşmalı fesih şeklinde belirtilmiş olabilir ve o anlaşma içinde kıdem tazminatı ödenmesi işveren tarafından kabul edilmiş olabilir + ihbartazminatı tutarı başka bir isim altında gösterilerek ödenmiş olabilir.
2-Cumartesi günleri neden çalışılmaması gerek? - Arkadaşınızın belirttiği fazlaya dair hak konusu kısmen doğru.
1- İşveren eksik kalan çalışma saatlerinizi dilerse tam gösterebilir de.
fabrika ağır iş fabrikası çalışma saati olarak haftada 45saat ayda 180 saat çalışıyor memur kısmı (beyaz yaka denilen kısım ) çalışmasına ramen işçiler ayda 225 çalışıyor bende normalde 45 saat çalışmam gerekirken 225 saat çalışıyordum.çünkü bende beyaz yakaydım.fazla çalışma saatlerimi istiyecem 5 yıldır çalışmam gereken saatleri çalıştırmadılar fazladan çalıştırdılar.
iş yeri çıkışı olarak bana şu nedenle çıkardık diye bir yazı verilmedi ben istifa dilekçemei yazdım personel müdürlüğüne verdim onlarda bana ibraname adı altında bir forum düzenlemişlerdi orda ihbar tazminatı ve kıdem tazminat belirtmiş ve karşısında almam gereken rakkamlar belirtilmişti.altında bütün haklarımı aldığıma dair bir ibarede vardı ve onu imzaladım.
kıdem tazminat ve ihbar tazminatı o gün banka hesabıma yatırmışlardı. banka memuruna para alırken ne diye yatırmışlar diye sordum herhangi bir açıklama yapılmamış demişti.