10 yıl önce ortağı olduğum ve sonra ayrıldığım ve şimdi kapatılan bir şirketten alacağım olan 20.000 mark para
Öncelikle saygılar.
Başlıkta da belirttiğim üzere 10 yıl önce ortak olduğum sonrasında ayrıldığım ve şimdi 1-2 yıl önce kapatılan bir şirketten, şirketin antetli kağıdında yazılı ve alacağım olan 20.000 mark parayı tahsil etmek istiyorum.
kişilerle görüştüğümde ödeyeceğim, ödeyeceğiz gibi şeylerden başka bir şey duymuyorum. fakat hiçbir şey yapmıyorlar.
bu paranın tahsili için başlatmam gereken süreç nedir ve neler yapmam gerekir ?
Cevap: 10 yıl önce ortağı olduğum ve sonra ayrıldığım ve şimdi kapatılan bir şirketten alacağım olan 20.000 mark para
bence elinizdeki kağıtta neler yazdığı hakkında(imza kaşe var mı vb) bilgi verirseniz daha net cevaplar alabilirsiniz.
Cevap: 10 yıl önce ortağı olduğum ve sonra ayrıldığım ve şimdi kapatılan bir şirketten alacağım olan 20.000 mark para
evrak dükkanımdaki kasamda şuan o yüzden tam hatırlamıyorum kaşe veya imza var mı diye.
fakat bunların olmaması durumunda ya da olması durumunda ne gibi durumlar geçerli ?
bir de zaman aşımı gibi bir şey söz konusu olur mu ?
sadece kendi bilgilerim ve tecrübelerim dahilinde cevap veriyorum, örneğin şirket adına atılmış imza vs olduğunda bu kağıt senet olmuş oluyor ve mahkemeye vererek hakkınızı alabilirsiniz. zaman aşımınında söz konusu olduğunu sanmıyorum. yine de bu cevaplar hakkında yanılıyo olabilirim bi avukata danışmanız yararınıza olacaktır.