Görevli memura hakaret -kamu davası-
öncelikle iyi günler..okulumda görevli müdür yardımcısıyım..derste öğretmen arkadaşımız öğrencinin telefonu çaldığı için alıp bana teslim etmişti..tenefüste öğrencimiz telefonu almaya geldiğinde yönetmelik gereği yaptığının suç olduğunu tekrarı halinde disiplin yönetmeliğinin uygulanacağını söyleyip iade ettim..babası ilginç olan nokta bu 1 ay sonra okula gelerek odamda hakaret etti koridorlarda bağırarak alenen afedersiniz Şe.....fsiz,da.......lak diye bağırdı..polis çağırdık olay yatıştı..yapılanı hazmedemediğim için 4 şahitim ve kamera kayıtlarıyla şikayetçi oldum..şahıs savcılıktaki ifadesinde suçunu kabul etti hakkında kamu davası açıldı..dava açıldıktan sonra şahıs gelip özür diledi.. sorularım şunlar
1.Kamu davası olması neyi ifade ediyor hem benim hem şahıs için.
2.Mahkeme celbinde şikayetçi olarak değil müşteki olarak çağrıldım..
3.Şahitlerime 2 ay geçtiği halde celp gelmedi sadece bana geldi acaba sanık suçunu kabul ettiği için mi?
4.şikayetimden vazgeçersem dava düşer mi, düşmezse sanığın alacağı ceza azalır mı?
Cevap: Görevli memura hakaret -kamu davası-
1-Kamu davası, siz şikayetinizden vazgeçseniz bile davanın devam edeceği anlamına gelir.
2-Müşteki zaten şikayetçi demektir.
3-Olabilir.
4-Düşmez.
Artık kamu davası olmayan dava yoktur. Şikayetinizden vazgeçerseniz dava düşer.
şikayetten vazgeçilirse dava düşer.
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Artık kamu davası olmayan dava yoktur. Şikayetinizden vazgeçerseniz dava düşer.
Hocam "artık" dediğiniz için, önceden benim dediğim gibiydi de bir tarihten sonra sizin dediğiniz gibi oldu diye anladım. Doğru mudur?
Mehmet Bey bilgilendirmeniz için teşekkür ederim..bu soruyu şunun için sormuştum veli özür diledikten sonra mahkeme kalemine gittiğimde oradaki memur arkadaş savcının kamu davası açtığını görev başında hakaret olduğu için savcı tarafından resen soruşturulduğunu o yüzden vazgeçsemde davanın düşmeyeceğini söylemişti..istersem duruşmada dile gtirmem gerektiği söylendi..sizin yorumunuza istinaden doğrudan savcı beye ya da hakime mi başvurayım? İkinci olarakta şahitlerime celp gelmedi bunun nedeni sanığın suçunu kabul etmesi olabilir mi? bu konuda yorum yapabilirmisiniz? teşekkür ederim
Henüz soruşturma devam ediyorsa savcıya; yok eğer iddianame düzenlenmiş ve kamu davası açılmış mahkemede iddianameyi kabul etmişse mahkemeye müracaat ederek şikayetinizden vazgeçebilirsiniz.