Yabancı uyruklu biri ile evlenmek ve vize problemi
5683 sayılı Yabancıların Türkiye'de İkamet ve Seyahatleri Hakkında Kanun'da, Türkiye'de yabancı kaçak işçiliği önlemek amacıyla 1 Şubat 2012'den geçerli olmak üzere değişiklik yapılmıştır.Bu düzenleme ile Yabancı uyruklu kişiler 1 Şubat 2012 'den itibaren 90 gün Türkiye'de kaldıktan sonra yurt dışına çıktıklarında ülkelerinde en az 90 gün kalmadan Türkiye'ye bir daha giriş yapamayacak.
Soru 1 : Ben Türkiye'de yaşıyorum ve öğretmenim. Hollanda uyruklu kız arkadaşımla Türkiye'de yaşamak ve yazın kısmetse evlenmek istiyoruz.Kedisi şubat ayında gelecektir. Ancak yapılan bu yeni düzenleme ile kız arkadaşım 90 günün sonunda ülkesine dönmek ve 90 gün beklemek durumununda.Bu 90 gün süresini hukuki olarak uzatma şansımız var mı?
Soru 2 : Hollanda uyruklu kız arkadaşımla evledikten sonra. Her 90 gün sonunda kendisinin Hollanda'ya gitmesine gerek var mı? Evledikten sonra vize durumu nasıl oluyor ? Türkiye 'de aralıksız kalmasında bir sakınca var mı ?Ayrıca ben devlet memuruyum eşim olduktan sonra kendisi çalışmayacak sigorta işlemeleri nasıl olacak? Benim üzerimden devlet hastanelerinden yararlanabilecek mi?
Cevap: Yabancı uyruklu biri ile evlenmek ve vize problemi
Cevap verecek biri var mı?
Cevap: Yabancı uyruklu biri ile evlenmek ve vize problemi
Merhaba,
Bende yabancı uyruk olarak yaşadığım için baz problemlerle karşılaştım ve 3 sene önce tc vatandaş oldum. Sizin konu ile ilgili bir arkadaşımla görüştüm ve size yazmaya kara verdim.
bizim şirket avukatımız şöyle söyledi. Türkiyeyi gelip gerekli evraklar hazırlanıp evlendikten sonra 3 ay içinde çıkış yaparsa o zaman kaçak olarak türkiyede ikamet etmediği gözüküyor olacak ve sanırım bir dahaki sefer 3 ay beklemeden türkiyeyi dönme şansı kazanabilir.
Siz ginede iyi araştırın çünkü şirket avukatımız bu tip konularla hiç ilgilenmediği için mantıksal bir açıklama yaptı.
Saygılarımızla