25. maddeden işten atıldım . Mahkemeye verdim .ise iade davası açtım . Ancak ben artık çalışamayacakmıyım . Mahkemeyi kaybetsem bile işe bulamayacakmıyım şimdi bulamıyorum . Ben ne yapıcam ömür boyu böyle mi devam edicek ..
Printable View
25. maddeden işten atıldım . Mahkemeye verdim .ise iade davası açtım . Ancak ben artık çalışamayacakmıyım . Mahkemeyi kaybetsem bile işe bulamayacakmıyım şimdi bulamıyorum . Ben ne yapıcam ömür boyu böyle mi devam edicek ..
orası doğru haklısnız ama adam dıyo kı seni 25 den cıkarmıslar ben senı çalıştıramam diyo yada eski çalıştığım yeri arıyolar benim hakkımda bilgi alıyolar , ordan böyle böyle diyorlar adam ben seni çalıştıramam dıyo bu ağırlık neden
4 5 iş başvurusunda bulundum kimisi direk neden çıkarıldınız diye sorunca söylemek zorunda kalıyorum , zaten direk kabul etmiyolar . bazısına forma yazıyorum 3 4 gün sonra arıyolar olmadı diyolar , ama sonuçta mahkeme olana kadar ben suçsuz değilmiyim ..
Suç değil, kusur.
Kusurlumusunuz? Bu , açtığınız dava sonucu çıkacak kararla ortaya çıkabilir, bu da sizin haklılığınızı -kusursuzluğunuzu ifade edebilme ıspatlama yeteneğinize bağlı olacaktır.
Ancak 4-5 iş başvurusu ile aldığınız olumsuz yanıtla doğrudan ömür boyu çalışamayacakmıyım sonucuna varmanızı gerektirecek bir durum yok.
Her işveren her iş başvurusunda bulunanı işe almak zorunda değil, elbette bunu siz de biliyorsunuz.
İşverenin daha önceki işyerinden ayrılma sebebini araştırmak istemesi en doğal hakkıdır ve buna göre karar vermesi de normaldir.
Çok çabuk yılmış gibi görünüyorsunuz, bu durumdan acil olarak kurtulup, eski işinizden ayrılma ile ilgili sorunu, mevcut olan yeni iş bulma zorunluluğunuzla karıştırmadan, iş arayışınıza odaklanmanızı öneriyorum sadece.
Kolay değil, ama imkansız da değil.
İngilizce / Türkçe simultane tercüme yapabilen yeğenim SEKRETER OLARAK yıllarca iş aradı. Abartısız YÜZLERCE yere başvurdu. Daha geçenlerde iş buldu.
Yani demek istediğim o ki; sizi tanımayan, sizin tanımadığınız yerlere gidip iş başvurusu yaptığınızda; 25. madde olayı olmasa bile 4. denemede iş bulmanız zaten pek mümkün değil.
Tabii çok özel bir mesleğiniz yoksa.