Evlilik sözleşmesi ne kadar etkili,,?
Selamlar.. Ben evlenmeyi düşündüğüm bir erkekle evlenmeden önce kendi aramızda noter tasdikli bir evlilik sözleşmesi yapmak istiyorum. Bunu henüz kendisine söylemedim. Evlendikten sonra ihtilafa düşersek, kendi aramızda yaptığımız bu sözleme Devletin mahkemesi nezninde ne kadar muteber sayılıyor. Örneğin evlilikte anlaşmazlık sonucu nafaka istenmemesi, vs. maddeler..
Cevap: Evlilik sözleşmesi ne kadar etkili,,?
Evllilk sözleşmesi mal rejimi için önemlidir. Mal ayrılığı rejimi daha çok tercih ediliyor. İlk evlilikte böyle bir sözleşme yapılmasını evlilik kurumu maçısından zarar verici olacağını düşünüyorum. Evleniyorsun güvenmiyorsun. Şimdiden nafakadan vazgeçmek de geçersizdir diye düşünüyorum.
İbrahim Bey bunun güvenle doğrudan alakası yok.. Daha doğrusu eşe güvenle doğrudan alakası yok.. Şimdiye kadar boşanmalarda birçok etken var. Bunun en önemlilerinden biride eşlerin ebeveynlerinin de olumsuz müdahaleleri.. işte bu konudada caydırıcılık oluşturması bakımından bence gerekli.. Zaten böyle bir uygulama varsa , demekki bir ihtiyacı karşılıyor. Ayrıca onca çift uyguladığna göre , demek ki etkili bir yöntem..
sizce gerekçemde haksız mıyım..?
Mal ayrılığı rejimini seçmeniz yerinde olacaktır.
Gerekçeniz her ne olursa olsun,
ihtiyaç duyuyorsanız, elbette haklısınız.
Karşı tarafla anlaştığınız her konuda, her türlü düzenlemeyi, T.C. yasalarına aykırı olmayacak şekilde yapacağınız sözleşme, hakim karşısında kabul görecektir.
Böyle bir sözleşme mahkeme onayından geçirilebilir mi? yani evlenmeden önce...
Alıntı:
meraklıüye rumuzlu üyeden alıntı
Böyle bir sözleşme mahkeme onayından geçirilebilir mi? yani evlenmeden önce...
Böyle bir sözleşmenin, mahkeme onayından geçirilmesine ne gerek var?
Bu sözleşme ancak evlendikten sonra, hatta daha ötesi evliliğin bitme noktasında oluşabilecek ihtilafları ortadan kaldırmak için düzenleniyorsa,
ancak o durum ortaya çıktığında hüküm kazanabilecektir.
Evlenmeden önce , evliliğin bitmesi durumu ile ilgili bir sözleşme için nasıl bir mahkemenin onayı olabilir ki??
Dediniz ya, "TC yasalarına aykırı olmamak..."
işte bunun onayını almak...yani geçersiz bir madde olmaması için..
Geçersiz bir madde olup olmadığını söyleyecek yer mahkeme değil, avukattır.
Sözleşmenizi yazarsınız, Hatta eskizini yazarsınız, Bir avukata gidersiniz, o size düzgün ve sizin istediğiniz bir şekilde yazar.