Kpss ile tercih ettiğim müdürlük kapalı olduğu için başka müdürlükte görev almam hak kaybı değilmidir??
-ÖSYM’nin 2010 yılında yaptığı KPSS sınavında 86,649 puan aldım. 2011/1 tercih kılavuzundaki kadrolar ve pozisyonlardan 15 tercih hakkımı kullandım. 13. Tercihim olan YURT YÖNETİM MEMURU (KIRŞEHİR / ÇİÇEKDAĞI) kazandım. Atamamın yapılması için gerekli evrakları yolladım. Sonrasında Genel Müdürlükle telefonla iletişime geçtiğimde Çiçekdağı Yurdunun açılmadığını bu yüzden tercihlerimde dahi göstermediğim Kırşehir Yurdu Müdürlüğünde görevime başlayacağımı söylediler. Tercih Kılavuzunda Çiçekdağı yurdunun ileriki yıllarda açılacağı durumu belirtilmemişti, eğer belirtilseydi tercihlerimde göstermezdim. Yurt açılmayan bir ilçeye ( Çiçekdağı ) kadro açılması tamamen bir muammadır. Çünkü tercihte bulunma hakkını ihlal ediyor . ÖSYM Tercih Kılavuzu derki: ‘ ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadro ve pozisyonlara kamu kurum ve kuruluşlarınca doğrudan atanacaklardır’. 5 aydır hiç istemediğim bir Yurt Müdürlüğünde çalıştırılmaktayım. Tercih hakkımdan dolayı hak kaybıma uğradığımı düşünmekteyim. Tercih edip kazandığım Yurt Müdürlüğünde göreve başlayamamam nedeniyle mağdur olmuş bulunmaktayım. idareye dilekçe yazdığımda çiçekdağı yurdunun çeşitli nedenlerden dolayı açılmadığı bu yüzden kırşehir yurt müdürlüğünde görevime devam etmem gerektiği şeklinde cevap verdiler...
Bu durumda neler yapabilirim? yardımlarınızdan dolayı şimdiden teşekkür ederim...
Cevap: Kpss ile tercih ettiğim müdürlük kapalı olduğu için başka müdürlükte görev almam hak kaybı değilmidir??
Cevap: Kpss ile tercih ettiğim müdürlük kapalı olduğu için başka müdürlükte görev almam hak kaybı değilmidir??
Çiçekdağı'nda Yurt faaliyette olmadığına göre orada çalışma imkanınız yok maalesef. Kırşehir Yurdu Müdürlüğü'nden memnun değilseniz, belki tercihlerinizde bulunan başka bir Yurt Müdürlüğü'ne atanma talebinde bulunabilirsiniz. Bunun için de Bakanlığa durumu anlatan bir dilekçe yazarak tercihlerinizle ilgili bir Yurt Müdürlüğüne atanma talebinde bulunun derim. Dilekçenizi Bakanlığa şu anda çalıştığınız kurum vasıtasıyla gönderiniz. Eğer cevap olumsuz olursa, İdare Mahkemesinde bir iptal ve/veya varsa ve de delillerini sunabilecekseniz maddi ve/veya manevi tazminat davası (Tam yargı davası şeklinde) açabilirsiniz diye düşünüyorum.
iptal davası açarsam atamam iptal olup işssiz kalmazmıyım? nasıl bir dilekçe yazacağımı bir türlü kestiremiyorum.. yardımcı olmanız dileğiyle..
İşsiz kalmazsınız. Yazacağınız dilekçenin mahiyeti zaten yukarıdaki iletilerde yazılı.