2 Haklı ihtardan sonrası?
Merhaba ,
Kiracımız 5aydır kira ödemiyor babam her gittiğinde din iman haram yemeden bahsedip oyalıyor.
Nihayetinde babamı noterden birikmiş paranın ödenmesi için noterden ihtar cekmeye ikna ettim.
Şu durumda 30 gün sonra-birikmiş parayı ödemiyeceği için- 2. ihtarı çekmeden tahliye edebiliyoruz forumda okuduklarımdan anladığım kadarıyla.
Sorum şu tahliyeyi nasıl yapıyoruz, polise işter ihtar bu adamı kapı dışarı edin mi diyoruz, çilingirci mi çağırıyoruz?
şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: 2 Haklı ihtardan sonrası?
2 Haklı ihtardan sonrası prosedür nasıl işliyor? Bu konuda bilgi sahibi olan var mı? teşekkür ederim.
Kira kontratınızda muacceliyet (bir kira ödenmediğinde diğer kiraların da ödenmesi) şartı varsa ödenmemiş ve dönem sonuna dek tüm kiraları tahliye talepli icra takibine koyabilirsiniz. Ödeme emrinin tebliğinden itibaren 30 gün içinde tüm hesabı kapatırsa kalmaya devam eder aksi halde icra hakimliğinden akdin feshini ve tahliyesini talep edebilirsiniz.
Kontratınzda muacceliyet şartı yoksa 2. ihtarı yapıp ödenmemiş borçları ödemesini ihtar ettikten sonra ödeme yapılmazsa Sulh hukuk mahkemesinde akdin feshi ve tahliye için dava açabilirsiniz.
Polis ve savcılık bu konularla uğraşmaz.
Kiracıyı çıkarmak için önce iki haklı ihtar sonra tahliye davası açacaksınız.İki haklı ihtardan sonra açacağınız tahliye davası bir yılı aşkın sürebilir.Tahliye davasının sonunda tahliyeye dair evrak kiracıya gider.İhtarnameyi almaz ipe un sererse uzarda uzar bu süreç.Kiracı çıkmak istemedikten sonra yaka paça polis zoruyla çıkarmak sandığınız kadar kolay değil.Yasalar kiracıdan yanadır.Sırf bu sebeplerden insanlar yatırımlarını ev alıp kiraya vermek yerine değil başka şekilde değerlendirme yoluna giderler.Yada yandım allah yandım düzgün işi geliri olan memur kefilli kiracı ararlar.Süreci uzatmak yerne anlaşmak daha lehinize olabilir.Kolay gelsin.
Mahkeme karar verdikten sonra ihtarnameyi nasıl almıyor...?
tebligat yapılmıyor mu?
"kapıya yapıştırdık", "muhtara bıraktık" ...bunlar icra işlerinde mi geçerliydi?