-
Nafaka
Merhaba Syn Avukat,Öncelikle yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
2004 yılında boşandım,antalyada bir avukat tarafından yuksek rakkamla dolandırılarak boşandım.bana dedıkı nafaka talebın olmazsa hemen boşanırsın.bende olur dedım.sonuc 16 yasına gıren bır oglum var sımdı ve 2004 den bu yana babasını hıc gormedı yolda gorse tanımaz ustelık ne nafaka nede manevıyat anlamında bıze katkısı yok.ayrıldıgım beyfendıyı nufus mudurlugunden T.C. kımlıgınden baktırdım yaşıyor evlenmemiş,ben cocugum ıcın 16 yıl sonra kendısının telefonunu buldum ve ulastım dersanesını en azından karsılaması gerektıgını ogluyla tanısması zamanı geldıgını ınsan gıbı ızah etmeye calıstım (benı boşarken bunu dusunecektın sen bu hayatı kendın sectın benı ılgılendırmıyor ) dedı ve telefonu yuzume kapattı.Bu hareket onurumu cok kırdı kendıme cok kızdım 16 yıl sonra neden aradım dıye hala öfkem var içimde kendıme. ama oglum Kaan lıse cagında ve dersane destegıne ıhtıyacı var ve benım gucum yetmıyor mal varlıgım ailem hıckımsem yok.tek basıma bakıyorum bunuda ıspatlarım kanunlar cercevesınde.
.
Sizden rıca edıyorum,konu aslında parada degıl kendım ıcın ıstemıyorum sadece hukuk cercevesınde cocugumun bu adamdan alacagı nedır ? nasıl yol ızlenır ? hukuk bizden yanamı bunca yıl bu cocugu arayıp sormadıgı ıcın ceza maddı veya manevı alırmı ?
ne yapılabılır ? tazmınat davası acabılırmıyız? kendısı ankarada ama nerede adresı bılmıyorum.adresını bulamazsam dava yınede acabılırmıyım?
lütfen Allah askına yaa bırınız akıl versın.
16 yıldır ben bakıyorum Kaan'a yine bakacağım evladım gururum o benım ama biz burada maddı yıpranırken bırılerıde hayatını yasıyor elını cebıne atmadan . buna bır dur demem gerektıgıne ınandıgım ıcın once sıze danısmak ıstedım.Ne yapayım? nasıl bır yol izleyeyım ?
Teşekkür ederim
-
Cevap: Nafaka
Oğluuz henüz reşit olmamış. Dolayısı ile oğlunuzun velayeti sizde. Oğlunuz adına babasına nafaka davası açabilrisiniz. Oğlunuzun eğitimi süresince babası nafaka vermek zorunda. Kendiniz için talep edemezsiniz. Geriye dönük nafaka yada tazminat almanız mümkün değil. Davanın açıldığı tarihten geçerli olmak üzere nafaka alabilirsiniz.