boşanma davasında temyize giden biri sonrasında temyizden feragat edebilir mi?
mahkeme boşanmamıza ve karşı tarafın bana bir miktar tazminat ödemesine karar verdi. davada her iki tarafta boşanma isteğinde bulunmuştuk. şimdi karşı taraf bu davayı temyize götürdü.mahkemede boşanmak istediğini belirten taraf sonradan ben vazgeçtim deyip bununla ilgili temyize gidebilirmi?karşı taraf hem boşanma yönünden hem de maddi tazminat yönünden temyize gitmiş. ben karşı tarafla anlaşsam maddi tazminat alacağımdan vazgeçsem karşı taraf temyizdeki dosyayı geri çekip böylece boşanmamız kesinleşebilirmi?
Cevap: boşanma davasında temyize giden biri sonrasında temyizden feragat edebilir mi?
özeti şudur sorumun. karşı tarafla maddi alacağımdan vazgeçtiğim yönünde anlaşma yaparsam karşı taraf temyizdeki dosyasını geri çekebilirmi. bende böylece yargıtayın 1 sene gibi süren sürecini beklemeden kısa sürede boşanmış olurmuyum.
Cevap: boşanma davasında temyize giden biri sonrasında temyizden feragat edebilir mi?
Allah rizasi icin bir fikir verecek yardimci olabilecek arkadasimiz yokmu. Tek ogrenmek istedigim yukarida belirttigim uzere karsi tarafla eger anlasma yapsam maddi alacagimdan vazgecsem o da yargitaya gondermis oldugu davayi geri cekebilirmi. Eger bu sekilde yargitaydaki davadan vazgecerse ben biran evvel bosanabilirmiyim.
Karşı taraf mahkemeye temyizden feragat ettiğine dair dilekçe verirse, temyiz süreci durur ve yargıtay dosyayı mahkemeye iade eder. Karar kesinleşince boşanmış olursunuz.