Önemli hukuk bilgilerini not alıyor musunuz?
Ben öğrenciyim. merak ettiğim husus şu. gördüğünüz derslerle ilgili sınava yönelik değil de, özellikle ilerde lazım olur deyip not tutuyor musunuz? mesela iştirak nafakası şu, maddesi bu, şu koşullarda verilir gibi... çok önemli hususları ayrı bir yere not alıyor musunuz? önemli bir içtihat var mesela gibi.
Cevap: Önemli hukuk bilgilerini not alıyor musunuz?
Ben de öğrenciyim ve bu tür bilgileri ben de yazıyorum, evet.
Birçok arkadaşım bu tür bilgileri, nasıl olsa sınavda çıkmaz, diyerek not almıyorlar gözlemlediğim kadarıyla. Her ne kadar bu tür bilgiler belki bizim ders geçmemiz için çok detay olan şeyler olsa da, aslında mezun olduktan sonra iyi birer hukukçu olabilmek için ihtiyacımız olan şeyler.
geç oldu ama, notları nereye alıyorsunuz? bilgisayara mı, deftere mi?
Alıntı:
orumceks rumuzlu üyeden alıntı
geç oldu ama, notları nereye alıyorsunuz? bilgisayara mı, deftere mi?
Cevap: Hangisi kolay gelirse. Bilgisayara mı deftere mi alındığı çok önemli olmasa gerek. Hangisine istediğiniz zaman daha çabuk ulaşırsanız.
Fakülte notları hem özet olur hem de önemli noktaları içerir. Hele hele hocanızın bir doktrinel görüşü varsa belki takip ettiğiniz kitapta değil, derste yani notta bundan bahsedilir.
Ben bilgisayarda not tutmayı sevmediğimden, kağıtlara not almayı tercih ediyorum.
Ama tabii derslerde not tutmak amacıyla tablet ve netbook kullanan birçok arkadaşım var.
bilgisayarda not tutmak zahmetli ve yorucu ama düzenli not tutmak için de daha işlevsel gibi. mesela borçlar genel çalışırken butlanla ilgili bilgileri not aldım kağıda sonra aradan 1 ay geçti ve bu konuyla ilgili yeni bir bilgi öğrendim, başka bir yere not aldım vs... bi de bu kadar notun içinde aradığını bulmak çok zor. o yüzden kararsızım. bu kadar şeyi bilgisayara geçmek zor ama değeceğini bilsem yaparım.