Elektronik ürün satışında problem
Herkese merhabalar,16 Şubat 2012 tarihinde internet üzerinden 2.el cep telefonu satışı gerçekleştirdim.Şahıs bugün beni aradı ve telefonun güvenlik koduyla b ilgili bir problem olduğunu öyledi ve bana kodu sordu.Bende kodu bilmediğimi ,söyledim,kodun çocuklar tarafından değiştirilmiş olabileceğini söyledim ve tamam deyip telefonları kapattık.Olaydan 2 saat sonra telefonuma şahıs beni sahtecilikle suçlayan ı ve telefon kilit kırma ücretini kendisine havale etmezsem hakkımda suç duyurusunda bulunacağını anlatan bir sms attı.Ben vakit kaybetmeden havaleyi yaptım ve şimdi sorularım şunlar;
1-Bu şahıs hakkında beni sahtecilikle suçladığından dolayı tazminat davası açabilir miyim?
2-Şahısın benim hakkımda bir suç duyurusunda bulunması durumunda olabilecekler neledir?
Teşekkürler.
Cevap: Elektronik ürün satışında problem
İşin hukuki tarafını bir yana koyalım; bence kilidi açtırma parasını (mantıklı bir miktar ise) ödemeniz gerekir. Alan kişye "bu aletin güvenlik kilidi vardır" diye açıkça söylemediyseniz adama eksik (kilitli) bir telefon vermiş sayılıyorsunuz.
Tazminat davası tabii ki açabilirsiniz ama çok büyük bir ihtimalle avukatınızın ücretini, karşı tarafın avukatının ücretini ve mahkeme masraflarını sizin ödemenizle sonuçlanacak bir girişim olacaktır bu.
Şahsın sizin hakkınızda suç duyurusunda bulunması da çok mantıklı değil bence. Ama ola ki bulunursa, açıkça karşı taraf haklı olduğunua göre en azından mahkeme ve avukat masrafları ile karşılaşmanız sözkonusu.
Cevap: Elektronik ürün satışında problem
Öncelikle cevabınız için teşekkürler.Yukarıda yazmayı unuttum,şahsa kilit kırma ücretini tahsil ettim,makbuzuda olası bir duruma göre saklıyorum.