İşten ya da Memurluktan Ayrılma Sonrası İcra
Öncelikle selamlar.
Ben TSK da şu an istifa etmek üzere olan bir rütbeli personelim.
Maaşımda boşanma davasından ötürü protokolde taahhüt ettiğim belirtili tazminat (icra kesintisi)bulunmaktadır.
İsrifam sonuçlandığında bir süre işsiz kalmam olası, bu nedenle kesilmekte olan icra kesilemeyecek.
Muhtemel bir hapis durumu ile karşılaşma olasılığım nedir.Cevaplanırsa sevinirim.
Saygılar Sunarım.
Cevap: İşten ya da Memurluktan Ayrılma Sonrası İcra
cevap yok mu değerli arkadaşlar
Konunuza tekrar tekrar yazarak (cevap yok mu) sistemde yanıt verilmiş gibi gösteriyor bu nedenle cevap alamamış olabilirsiniz. Sorunuzun cevabına gelince işinizden ayrılmanız halinde nafakaları ödemediğinizde karşı tarafın şikayeti ile hapis cezası ile yüz yüze gelebilirsiniz.
engin bey bu nafaka değil...tazminat..ödeyemedim maaşımdan kesiliyordu 1/4 oranında. bu durumda sonuç hapis mi olur yoksa sigortalı bir işe girersem değişir mi
teşekkürler
sonuç olarak bu yüklü bi miktar ve ben bu miktarr yüzünden işten ayrılıyorum,yani ayrılma noktasına da getirdiler.
maaşımdan kesiliyordu ancak ayrılınca da kesilemeyecek.
ben bunu ödemiyorum değil, ödeyemiyorum engin bey..bunun etkileri nelerdir.
Size yüklenen sırf maddi veya manevi tazminat ise hapis cezasına sebep olmayabilir ancak toplu nafaka mahiyetinde ise bu durumu değiştirebilir.
Engin bey vakit ayırdığınız için teşekkürler.
Ben boşanma sırasında prokole imza atmıştım.Mebla 40 bin...
İcra ödeme emri geldi, tabi ödeyemedik maaşın 1/4 ne el koydular.
iş yerinden sayısız baskı geldi, olmadı kurtaramadık.istifa ettim.Maaştan da bugüne kadar 5500 tl kadarı kesildi.Zaten bitecek gibi de değil.
Bu durumda bi süre işsiz gezmem olası.Benim ne yapmam gerekiyor ve gerçekten de karşılaşmam olsası durumlar neler...Son bi cevap alırsam çok sevinirim...