-
25'nci madde 2
bir iş yerinde işyerine bağlı kadrolu olarak 2.5 yıldır Güvenlik görevlisi olarak çalışmaktayım . bgun işe gittiğimde 2 kişi personel şefine hakkımda pesonel şefinin içimizden biriyle ilişkisi var dediğim söyleminde bulunmuşlar ve imzalı ifade hazırlamışlar ben suçlamayı reddettim . istifa et yada 25. maddeden seni atarız dedi şef .ben istifa etmiyorum ispat gösterin dedim 2 kişinin yazılı ifadesi yeterli dediler . bu iş yerinde 8 kişiyiz geri kalan 5 kişi benim böyle bi söylemde bulunmadıgına şahitlik etmeyi kabul ettiler . böyle olursa suçsuzlugumu ispat edebilirmiyim mahkemeye vericem . 25. maddeden beni çıkartıcaklar .. nasıl bi süreç izlemeliyim ne yapmalıyım . iyi Günler ...
-
Cevap: 25nci madde 2
Hakkınızda tutulan tutanağın asılsız ve işten çıkarmak maksatlı olduğuna dair bir belge düzenleyip diğer 5 arkadaşınıza imzalatmanızı öneririm.
-
Engin bey 25/II-b ve 25/II-d maddelerinden işten atıldım geri kalan 5 arkadaşım dediğiniz gibi imzaladı . Mahkemeye vericem kazanma şanşım ve mahkemeye vermek için ne yapmam gerek
-
Noterden ihtar çekin alamadığınız haklarınız varsa ödenmesi için ödemezlerse iş mahkemesine dava açabilirsiniz kazanabileceğinizi ümit ediyorum avukat aracılığı ile takip ederseniz başarı şansınız daha yüksek olabilir. Şartlar uyuyorsa siz de çalışmaya devam etmek istiyorsanız işe iade davası da açabilirsiniz.
-
teşekkür ederim ilk iş bir avukata gitmek olucak ...
-
Cevap: 25'nci madde 2
Psikiyatriden rapor alabilir miyim aile düzenim bozuldu ruhsal çöküntü içindeyim , Mahkemeye verecem olayı ancak şuan hiçbir yer beni işe almak istemiyor ben ne yapmam gerekiyor geçindirmem gereken bir ailen var . Mahkemeyi kaybedersem ölene kadar çalışamayacakmıyım :(( Birde iş yerinde 30 kişi yoksa çalışan sanıyorum yok ...
-
bilgisi olan da cvp verebilir
-
Selam.. Aile düzeniniz ve psikolojiniz için iş aramaya devam etmeli ve iş seçmemeye gayret etmeniz şu dönem için daha makul olabilir..