Kesin olarak boşanabilmiş olmak için ne yapmalıyım?
Ben İzmirde ikamet eden bir bayanım. Aralık ayında eşimden boşandım. davada her iki taraf da boşanma isteğinde bulunduk. Karşı taraftan adına mahkemede avukatı geldi kendisi gelmedi. Hakim bir de aramızdaki maddi ihtilafdan ötürü karşı tarafın belli bir tutar ödenmesine karar verdi. avukatım karşı tarafın temyize gittiği haberini verdi. Yani karşı taraf bunu postaya vermiş evrak sanırım yolda. Benim tek istediğim şey biran evvel karşıdaki insandan boşanmak. Şimdi benim sormak istediğim şeyler şunlar. Bu konularda beni aydınlatabilirseniz çok mutlu olurum.
1-Yerel mahkemede boşanma isteğinde bulunan karşı taraf bu konuyu 15 günlük temyiz süresi olan süre içerisinde bu konuyu temyize götürebiliyor mu?
2- Karşı taraf sadece maddi olarak ödemesi gereken kısmı temyize gönderip boşanma konusunu temyize götürmeme gibi durum olabilir mi? yani karşı taraf maddi yönden ödemesi gereken şeyi ödemeyip temyize götürse boşanma davasını temyize götürmese benim boşanmam kesinleşir mi?
3-Ben sadece biran evvel boşanmak istiyorum. İş bu aşamaya gelmişken maddi alacağımdan vazgeçip boşanmamın kesinleşmesi için yapabileceğim elimden gelen bir şey varmıdır?
4- Son olarak kaderime razı olup davanın yargıtaya gitmesini beklersem yargıtayda bu dava ne kadar sürer? Yani ne zaman ben boşanmış olurum.
Cevap: Kesin olarak boşanabilmiş olmak için ne yapmalıyım?
saygıdeğer forumdaşlar,
Sorularım fazla gelmiş olabilir belki.En bir sorumda bana yardımcı olabilirseniz ya da kısaca özetliyebilirseniz çok memnun olurum. teşekkürler..
1)malesef temyize yollayabiliyo 15 gün içinde.
2)sadece tazminatı yollar,boşanmayı yollalmzsa boşanmanız dava sonucu onaylandıktan sonra ve taraflara karar tebliğ edilince (yakalşık 1 ay kadar)kesinleşmiş oluyo
3)bu 15 günlük süre içinde krşı tarfla anlaşıp para istemediğinizi bunun karşılığındadda onun temyzie yolllamamsını isteyin sorun olmaz o zamn.
4)yagıtaya yolarsanız ortlama10-12 ay hatta 1 yılı geçedebilir (benimkinr 10 ay olduuu hrnüz gelmediii)süreer..bir an önce bitiisn istiyosanızzz paradn vazgeçip boşanın bence.......Alllah yardımcınız olsunn
ya pardon ben avukat falan değilim kuussra bakmayın yazdım ama kendi davmdan dolayı bildiğim şeyelri ayzdım.yanlış bilgilendirmek istemm elbette...
Yani karşı taraf sadece işin maddi kısmını temyize gönderebiliyor mu? Eğer öyle olursa gerçekten boşanmış olurum yani. Bir de temyizden feragat gibi bir şey duydum. bu mümkünmüdür. karşı taraf ile anlaşıp temyize gönderdiği dosyayı geri çektirebilirmiyim?