Anlaşmalı velayet değişikliği?
merhabalar eşimden 2 yıl önce anlaşmalı olarak boşandım, çocuğun velayetini de annesine verdim. boşanmayı takiben birkaç ay geçmesiyle çocuğun eğitimi, ev yaşantısı, tertip düzeni kısacası gelişimi kötüye doğru gitmeye başladı. durum böyle olunca annesiyle konuşup belli bir süre kadar beraber yaşamaya karar verdik. 1 yıldır da beraberiz. bu süre zarfında okul eğitimiyle ilgili tüm görevleri, dersleri vs. ben ilgilendim, şu an durumu çok iyi. evde ise ihtiyaçlarıyla çoğunlukla ben ilgileniyorum. annesi de bunun farkında ve kabul ediyor. oğlum 9.5 yaşına geldi ve artık uzatmamak gerektiğini düşünerek çocuğun velayetini alıp evden ayrılmak istiyorum. Çocuğun annesi de kabul ediyor. anne asgari ücretli çalışıyor, bu yıl içindede bir başkasıyla evlenme planları var. ben ise devlet memuruyum ve 3000 tl ye yakın maaş alıyorum. durum bu iken anlaşmalı olarak velayet değişikliği için mahkemeye başvurduğumuzda kararın aleyhime sonuçlanma durumu söz konusu olabilirmi. anlaşmalı velayet değişikliğinde mahkemeye ikimizde mi başvurmalıyız yoksa, taraflardan birinin dilekçesi yeterlimi. konuyla ilgili bilgilendirirseniz çok memnun olurum.
Cevap: Anlaşmalı velayet değişikliği?
Siz velayetin size verilmesi için dava açın, karşı taraf mahkemede bunu kabul ederse hakim velayeti size verecektir.
Aynı durumu ben yaşadım ve hakim velayeti bana verdi.
Cevap: Anlaşmalı velayet değişikliği?
işi zorlaştırmamak ve kısa sürede sonuçlanmasını sağlamak amacıyla iki tarafında birlikte başvurması daha iyi olmazmı. birde anlaşmalı olabilmesi amacıyla beraber başvuru yapılabiliyor mu.