Bilişim Suçundan Ceza aldım!
kendi ismim üzerine ait olan adsl hattım üzerinden birinin msn sini aldım.
aldıktan bir kaç ay sonra savcılıktan yazı geldi, ifade verdim. ifademde kablosuz modem kullandığımı söyledim.
ancak mahkeme delilleri istemiş, ve bilişim + telekomdan alınan dökümanlar mahkemeye iletilmiş,
mahkemeye çıktım, karakolda verdiğim ifadeyi,aynen söyledim.
bir kaç zaman sonra, mahkeme kararı geldi, 6 ay hapis cezası, indirimli olarak 5 aya, gerekirse bu cezanın 3000 tl 12 ay, olarak ödenebileceği hakkında bir yazı aldım. taksitlerin ödenmemesi halinde, kalan tüm cezanın tümünün tahsiline ve, gerekirse, bu cezaya karşılık hapis yatabileceğim hakkında içerik var.
tüm deliller benim aleyhime,ve hüküm verilmiş geri dönüşü yok burası doğru.
şimdi ben adli para cezasını ödemeye razı olursam, veya peşin ödersem bu hüküm hakkında neler yapabilirim.
aldığım yazıdan 7 gün sonra diye bir ibare var, ben yaşadığım şehirdeki mahkemeye başvurdum..1 hafta sonra savcılıktan bir yazı gelicek ona göre haraket et dedi.
ayrıca, bilişim suçu, sabıka kaydı sayılırmı, veya adli sicilden ne kadar süre sonra silinir?
Cevap: Bilişim Suçundan Ceza aldım!
kararı temyiz edebilirsiniz mahkemenin söylediği süre de temyiz süresi zaten.. 1 hafta demişler.
Ayrıca, para cezası yada ertelenen tüm suçlar sabıka kaydı dediğimiz savcılık belgesinde alt satırlarda madde olarak çıkıyor.
bilginize..
Özgür ŞENERDOĞAN
Cevap: Bilişim Suçundan Ceza aldım!
Öncelikle belirtmek isteğim kendimi nasıl savunacağımı bilmemem. kullandığım internet IP adresi üzerinden bir kız çocuğunun face. hesabı (sözde) şifresi kırılarak kendi adına çeşitli müstehcen paylaşımlar yapıldığı gerekçesi üzerine 2011 tarihinde savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş.ve bu durum karşısında yapılan araştırma sonucunda benim IP numaram ve bunun üzerine ifadeye çağrıldım ifademde şahsı tanımadığımı ve kesinlikle böyle bir şey yapmayacağımı beyan ettim.fakat bu durum kamu davasına dönüşmüş,ki 15.06.2013 tarihinde (tahmini olarak)10.09.2013 te duruşma olacağını bildiren bir bildirim aldım. bunun üzerine yaptığım araştırmalarda kullanılan IP adıma fakat! aynı IP yi (3 komşu .kablolu) kullanıyorduk aynı zamanda (kablosuz bir modem).Bunun üzerine cürmün hangi bilgisayardan işlendiği mevzuu tesbit edilmesi için dosyaya eklenmek üzere aynen şunu yazdım.( incelemelerin sadece IP numarası üzerinden yapıldığı fiilin bizzat hangi bilgisayardan yapılıp yapılmadığı konusunda savcılık detaylı araştırmaları yapılmadığı için ve bu fiili kesinlikle işlemediğim için sözü edilen konuların uzman bilirkişi marifetiyle incelenmesini arz ve talep ediyorum) .dedim amma bundan sonrası karışık.. bu eki vermek için adliyeye gittiğimde hiç beklemediğim bir durumdu bende tam anlamadım ama sanki bi duruşma gibi salonda tekrar ifadem alındı sanırım :alala yada duruşma :alala bilmiyorum bana söylenen bu durumdan dolayı ceza almanız durumunda ertelenmesini istermisiz . 3-4 sn. durdum :alala ve 38 yıllık hayatımın eşşekliğini yaptım ama cevap verme zorunluluğu gibi yüzüme bakılması o piskoloji beni şaşırttı unutamam ve kendime hala çok kızıyorum. sonra e.e.evt dedim hay demez olaydım .nebileyim tabi bunu neden sorduklarını da öğrendim ama neylersin (bilmeden) bana bu tarihte( 10.09.2013 duruşma günü ) vardı artık gelmesende olur gerek yok ! dediler nebileyim meğer temyizin önünü kesmişim.birde sanık sıfatıyla başka bir şahıs daha var ve benim ikinci yanlışım ifademde aboneliği adıma olan interneti paylaştığımı bildirmedim!. bu durumdan ceza alırmıyım lütfen değerli yorumlarınızı esirgemeyiniz. saygılar.