1 varisin reddi miras ile hakkını hazineye devretmesi mümkün mü?
Merhaba kolay gelsin,
Reddi miras için, vefat sonrası 3 aylık süre varmış. henüz bu süre dolmadı. Dedemden ve Babamdan bana intikal eden miraslar için veraset ilamlarını aldım. Bu kağıtlarda görünen hissem nispetinde hesap kitap yaptım, bana düşen hisse gözüme az geldi.
Reddi miras yapmak istiyorum. Fakat diğer mirasçılara faydam olsun istemiyorum. Reddi miras talebinde bulunurken hissemi hazineye devretmek gibi bir seçeneğim var mıdır.
Teşekkür ederim.
Cevap: 1 varisin reddi miras ile hakkını hazineye devretmesi mümkün mü?
Cevap beklerken galiba süre dolacak,
" Git bir avukata danış" dediğinizi duyar gibiyim. Avukatlar danışmak için para istiyormuş bu yüzden henüz danışmadım. belki de aslı yoktur. hiç avukatla işim olmadı. benim amacım hiç bir masraf yapmadan dilekçe doldurup (ya da neyse takla mı atılacak bilemiyorum) bu malı reddetmektir. senelerdir görüşmediğim varisleri mal yüzünden ziyaret etmek muhatap olmak istemediğim için aklıma bu geldi.
Cevap: 1 varisin reddi miras ile hakkını hazineye devretmesi mümkün mü?
III. Mirasçılardan biri tarafından ret
Madde 611 - Yasal mirasçılardan biri mirası reddederse onun payı, miras açıldığı zaman kendisi sağ değilmiş gibi, hak sahiplerine geçer.
Mirası reddeden atanmış mirasçının payı, mirasbırakanın ölüme bağlı tasarrufundan arzusunun başka türlü olduğu anlaşılmadıkça, mirasbırakanın en yakın yasal mirasçılarına kalır.